Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Panos i krig med Trump

Panos Emporio med Sofia Viktorsson och Azra Duliman är finalister i Fröken Sverige-uttagningen. I kväll blir en av dem årets Fröken Sverige - men får inte ställa upp i Miss Universum-tävlingen Foto: Lennart Rehnman
GÖTEBORG. Ingen av dem har några som helst anspråk på att vara vackrast i Sverige. Ändå blir en av dem i kväll krönt till årets Fröken Sverige.
- Eftersom vi prioriterar tjejer med hjärna och insida har Sverige åkt ut ur Miss Universum- tävlingen, förklarar Panos Papadopoulos. Nu ligger han i krig med Donald Trump!

FAKTA

Sofia Viktorsson


Ålder: 23 år.
Bor: I Stockholm.
Yrke: AD på reklambyrå där hon arbetar med grafisk formgivning.
Varför ställer du upp i Fröken Sverige-uttagningen?
– Jag uppskattar det nya konceptet där insidan räknas. Jag kan inte tänka mig att vara med i en traditionell skönhetstävling.
Vad är skönhet för dig?
– Skönheten ligger i betraktarens ögon - som när man är förälskad och förälskelsen verkligen är vackrast i hela världen.
Om du fick en önskning, vad skulle du välja då?
– På ett personligt plan skulle jag välja att få vara lycklig.

Azra Duliman


Ålder: 23 år.
Bor: I Stockholm. Kom till Sverige från Bosnien när hon var sju år gammal.
Yrke: Pluggar juridik och arbetar som advokatsekreterare och som försäljare av skor.
Varför ställer du upp i Fröken Sverige-uttagningen?
– Därför att det är roligt att inte bara bli bedömd efter det yttre.
Vad är skönhet för dig?

– Någon slags karisma, som har med intelligens och självförtroende att göra – oavsett hur man ytligt ser ut egentligen.
Om du fick en önskning vad skulle du önska då?
– Att folk i allmänhet blir bedömda för helt andra saker än det yttre.

Tidigare har Fröken Sverige alltid gått vidare till den stora Miss Universum-tävling-en. Men just nu råder krig mellan den svenske arrangören Panos Papadopoulos och magnaten Donald Trump, som arrangerar den internationella tävlingen.
- Visserligen står det i deras statuter också att de ska premiera insidan. Ändå envisas de med att tjejerna ska paradera i bikini samtidigt som de ska svara på frågor. Helt enkelt förnedrande, menar Panos.

Bojkottar

Men Donald Trump vill se "beauty beauty", det vill säga yttre skönhet, vilket medfört att han vägrar låta Sverige vara med.
- Det här har redan väckt internationell uppmärksamhet, med bland annat inslag i CNN. Det skulle inte förvåna mig om fler länder följer Sveriges exempel så att Trump till slut får ge vika, säger Panos Papadopoulos.

Final i kväll

I kväll avgörs den svenska uttagningen på Idégalan i Göteborg, där bland annat de närvarande studenterna ska rösta på årets Fröken Sverige.
- Det viktiga är att Fröken Sverige kan representera Sverige på ett bra sätt i olika sammanhang och då räcker det inte att bara kunna posera i bikini, konstaterar Panos Papadopoulos.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!