Panos Emporio med Sofia Viktorsson och Azra Duliman är finalister i Fröken Sverige-uttagningen. I kväll blir en av dem årets Fröken Sverige - men får inte ställa upp i Miss Universum-tävlingen Foto: Lennart Rehnman
Panos Emporio med Sofia Viktorsson och Azra Duliman är finalister i Fröken Sverige-uttagningen. I kväll blir en av dem årets Fröken Sverige - men får inte ställa upp i Miss Universum-tävlingen Foto: Lennart Rehnman

Panos i krig med Trump

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Ingen av dem har några som helst anspråk på att vara vackrast i Sverige. Ändå blir en av dem i kväll krönt till årets Fröken Sverige.
- Eftersom vi prioriterar tjejer med hjärna och insida har Sverige åkt ut ur Miss Universum- tävlingen, förklarar Panos Papadopoulos. Nu ligger han i krig med Donald Trump!
Tidigare har Fröken Sverige alltid gått vidare till den stora Miss Universum-tävling-en. Men just nu råder krig mellan den svenske arrangören Panos Papadopoulos och magnaten Donald Trump, som arrangerar den internationella tävlingen.
- Visserligen står det i deras statuter också att de ska premiera insidan. Ändå envisas de med att tjejerna ska paradera i bikini samtidigt som de ska svara på frågor. Helt enkelt förnedrande, menar Panos.

Bojkottar

Men Donald Trump vill se "beauty beauty", det vill säga yttre skönhet, vilket medfört att han vägrar låta Sverige vara med.
- Det här har redan väckt internationell uppmärksamhet, med bland annat inslag i CNN. Det skulle inte förvåna mig om fler länder följer Sveriges exempel så att Trump till slut får ge vika, säger Panos Papadopoulos.

Final i kväll

I kväll avgörs den svenska uttagningen på Idégalan i Göteborg, där bland annat de närvarande studenterna ska rösta på årets Fröken Sverige.
- Det viktiga är att Fröken Sverige kan representera Sverige på ett bra sätt i olika sammanhang och då räcker det inte att bara kunna posera i bikini, konstaterar Panos Papadopoulos.
Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER