Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Padeltjuven fångas på film – stal för 40 000

En pizzarestaurang i Kalifornien råkade ut för ett något udda inbrott. Den misstänkte inbrottstjuven var inte bara sugen på att stjäla värdesaker.
Tjuven, som fångades på bild av en övervakningskamera, är alltjämt på fri fot.
Foto: Privat/ Övervakningskamera
Jimmy Björk, hallansvarig.
Foto: Privat / Privat

Antalet padelhallar växer i rekordfart och det lockar inte bara padelentusiaster – utan även inbrottstjuvar.

I helgen bröt sig en svartklädd man med rånarluva, in i Skara Padel och fick med sig rack till ett värde upp mot 40 000 kronor. 

– Vi har kämpat länge för att bygga upp ett bra utbud, så det här är jäkligt tråkigt, säger Jimmy Björk som är hallansvarig. 

Det var natten till lördag som en inbrottstjuv tog sig in i Skara Padels lokaler. 

– Jag var i Båstad och kollade padel hela helgen. Då ringde en kompis som var i hallen och berättade att det var jättetomt i shoppen, säger Jimmy Björk som är hallansvarig på Skara Padel. 

Gärningspersonen hade brutit upp dörren utan våld då det inte fanns några synliga skador. Men via övervakningskamera kunde Jimmy följa mannens steg. 

– Tyvärr var han maskerad så det är svårt att se hur han ser ut. 

”Hade brist på kunskap”

Jimmy har inte hunnit inventera shoppen så i nuläget vet han inte exakt hur mycket varor som försvunnit. 

– Men det rör sig om runt 15 till 20 rack som är värda totalt mellan 30 och 40 000 kronor. Men man märker att han hade brist på kunskap, säger Jimmy och fortsätter: 

– Han hade kunnat ta mindre saker som också är enklare att sälja. Våra rack är inte alls vanliga, de är från ett rätt unikt märke så det finns inte så många återförsäljare. Därför kommer det vara rätt svårt att sälja utan att koppla varorna till oss. 

Ingen misstänkt

Skara Padel öppnad i juni 2020, och då öppnade även Jimmys shop som ligger i hallen. 

– Det har tagit väldigt lång tid att bygga upp utbudet. Rack har varit slut i Sverige under en ganska lång tid, så man har lagt ner många timmar. Så det här är jäkligt tråkigt. 

En polisanmälan är upprättad och enligt Skaraborgs läns tidning genomförde polisen en brottsplatsundersökning i padelhallen. Det finns ingen misstänkt i nuläget. 

SE MER: Här utmanar GT-profilerna padeleliten

Här utmanar GT:s Wulcan och Junelind världseliten i padel