Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

P3-hånet mot youtubern – efter dramatiska olyckan

Foto: TV4

Youtubern Lucas Simonsson slog sig blodig i en elsparkcykelolycka i helgen.

Under gårdagen la ”Tankesmedjan i P3” upp ett inlägg på sin Instagram där de kommenterar olyckan med: ”Vi är numera för elsparkcyklar” – ett inlägg de sen tog bort. 

”Hade dom skrivit samma om jag hade dött?” skriver Lucas Simonsson upprört på Instagram. 

I helgen var komikern Lucas Simonsson, 27, med om en olycka på en elsparkcykel som lämnade honom med blodiga sår och elva stygn – sju i pannan och fyra i örat. 

Han själv beskrev händelsen på sin Instagram: ”För mig blev allt svart och jag vaknar av att en främling pratar med ambulansen i telefon”, skriver han och verkade skärrad över otäcka händelsen. ”Hade jag haft otur kanske jag inte hade levt i dag” stod det också att läsa i inlägget. 

Inlägget som upprörde

Under tisdagen publicerade Sveriges Radios humorprogram ”Tankesmedjan i P3” en skärmdump på komikern från sjukhussängen, med bildtexten: ”Vi är numera för elsparkcyklar”. 

När Lucas Simonsson fick se inlägget reagerade han. På sin egen Instagram-story skrev han att ”Tankesmedjan i P3 verkar tycka att jag förtjänar detta”. I nästa inlägg skrev han: 

”Förstår att tankesmedjan håller på med humor och satir. Men det var väl lite väl taskigt kan jag tycka!? Hade dom skrivit samma om jag hade dött?”

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Inlägget togs bort

Senare tog ”Tankesmedjan i P3” bort sitt inlägg från Instagram. Enligt SR:s presschef Claes Bertilson raderades det för att det uppfattades på annat sätt än tänkt. 

– Det var menat som ett skämt men uppfattades inte som det och därför tog redaktionen beslut att ta bort det.

Tankesmedjan tenderar att tänja på gränserna för humor och satir och de skämtar inte sällan om svenska offentliga personer. 

– Det förs alltid diskussioner om innehåll inom våra redaktioner som del av det löpande arbetet, fortsätter Claes Bertilson. 

Lucas Simonsson, 27, har gjort sig känd för sina sketcher i sociala medier – och på Instagram har han fler än 800 000 följare. Han har Youtubekanalen JLC tillsammans med Carl Déman, 26, och Jonas Fagerström, 28. 

Båda vännerna reagerade också på radioprogrammets inlägg. ”Hur dum får man bli?” skriver Jonas och ”Vidrigt!” skriver Carl. 

Expressen har varit i kontakt med Lucas Simonsson som inte vill kommentera saken ytterligare, men skriver att det framför allt påverkat hans familj. 

https://www.instagram.com/p/ByfV7SIov_v/

Följ Expressen på Instagam!

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/