Översvämningrisk i Upperudsälven i Dalsland och på flera andra platser i väst. Foto: Per Magne Moan
Översvämningrisk i Upperudsälven i Dalsland och på flera andra platser i väst. Foto: Per Magne Moan

Översvämningrisk i Upperudsälven

Publicerad
Uppdaterad
SMHI varnar för att en av sjöarna kan uppnå varningsklass 2, vilket innebär översvämningsproblem på de mest utsatta platserna, bland annat i Dalsland.
Det är risk för översvämning i de västra delarna av Götaland. SMHI varnar särskilt för att Upperudsälven i Dalsland på grund av hög vattennivå i sjön Stora Lee kan nå varningsklass 2, vilket är den näst högsta och innebär översvämningsproblem på utsatta ställen.

Redan blött

Det senaste dygnets nederbörd i kombination med att det redan är blött i marken gör att det är höga flöden i stora delar av västra Götaland, bland annat i Hallands län, Värmlands län, Västra Götaland och västra delarna av Jönköpings och Kronobergs län. Där gäller varningsklass 1 som innebär att det kan bli mindre översvämningsproblem.

Tidigare varningar utfärdade

SMHI har utfärdat klass 1-varning för Skagerrak och Kattegatt, där vattenståndet till på fredag väntas nå 80–95 centimeter över medel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER