Nu sitter mannen häktad för grovt narkotikabrott. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSENNu sitter mannen häktad för grovt narkotikabrott. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Nu sitter mannen häktad för grovt narkotikabrott. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Kokainet är värt fem miljoner kronor. Genrebild. Foto: SHUTTERSTOCKKokainet är värt fem miljoner kronor. Genrebild. Foto: SHUTTERSTOCK
Kokainet är värt fem miljoner kronor. Genrebild. Foto: SHUTTERSTOCK

Man överlämnade fem kilo kokain – till polisen

Publicerad

En man i 25-årsåldern klev nyligen in på en polisstation i Göteborg med fem kilo kokain som han lämnade på disken, skriver Göteborgs-Posten.

Han sitter nu häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

Själv påstår han att han är ett offer och att utländsk maffia tvingat honom att ta hand om narkotikan.

Enligt GP handlar det alltså om fem kilo kokain värt uppskattningsvis fem miljoner kronor på gatan. Något som kammaråklagare Stina Lundqvist dock inte vill bekräfta.

– Det är en person som kom in och överlämnade narkotika. Det skedde förra veckan. Men jag vill inte kommentera vad det är för narkotika, berättar hon.

GP skriver att mannen själv anser sig vara ett offer. Han menar att han är utsatt för påtryckningar från utländska gangsters som försökt tvinga honom att frakta narkotikan från Sverige till ett annat skandinaviskt land.

Mannen: Hotad av maffian

– Enligt min uppfattning är att han väldigt, väldigt rädd och upplever sig som utsatt för synnerligen allvarliga hot, säger Sabina Lundell, försvarsadvokat som företräder den häktade mannen, till GP.

Han är sedan tidigare ostraffad.

– Vad jag förstår så är det hans advokat som uttryckt sig på det sättet, säger Stina Lundqvist och fortsätter:

– Men jag vill inte kommentera det.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

 

Kammaråklagare Stina Lundqvist.Foto: ANDERS YLANDER

Utredningen fortsätter nu för att utröna om det finns någon sanning i mannens historia.

– Man får utreda hans version, vad han säger och om det kan finnas flera gärningsmän.

Förnekar brott

Misstänker ni fler personer?

– Det vill jag inte heller kommentera, säger Lundqvist.

Enligt Stina Lundqvists uppfattning så förnekar mannen brott. I övrigt vill hon inte kommentera inställningen.

 

LÄS OCKSÅ: Polisens fynd: Ovanligt rent kokain – i matlådor

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER