Över 200 tjänster försvinner från SKF

210 tjänster försvinner från SKF i Göteborg
Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

I början på maj meddelade SKF att de skulle varsla 300 tjänstemän om uppsägning i hela landet.

Efter helgens förhandlingar står det nu klart att 210 tjänster försvinner på SKF i Göteborg, uppger Göteborgs-Posten

– Det handlar dels om omplaceringar, avtalspensioneringar, frivillighetslösningar och uppsägningar, säger Jonny Hilbert, Unionens klubbordförande på SKF, till GP. 

Det var den 18 maj som SKF meddelande att 250 tjänstemän i Göteborg skulle varslas om uppsägning. Det gällde samtliga SKF-bolag i hela Sverige – totalt 300 tjänstemän. 

Göteborgs-Posten meddelar nu att förhandlingen gällande varslen i Göteborg är avslutad – som resulterade i att 210 tjänster försvinner i Göteborg. 

Enligt Unionens klubbordförande på SKF, Jonny Hilbert handlar det om omplaceringar, avtalspensioneringar, frivillighetslösningar och uppsägningar. 

Men enligt GP vill han inte gå in på hur många som blivit uppsagda. 

– Det är tråkigt att arbetstillfällen försvinner. Min förhoppning är att vi kan återanställa dessa personer igen och att vi kommer tillbaka och att SKF i Göteborg blir starkare på sikt, säger han till tidningen. 

Permitterade 1 500 anställda

I slutet av mars permitterade företaget runt 1 500 tjänstemän i följd av coronakrisen men det är inte bara minskad efterfrågan i pandemin som bidragit till varslet. 

Det gäller även beslutet om att Tillväxtverket stoppade statligt stöd till bolag som samtidigt delar ut pengar till aktieägarna och en annan intern omställningsprocess, skriver Göteborgs-Posten. 

Jonny Hilbert säger till tidningen att det inte är någon specifik avdelning som drabbats extra hårt i Göteborg. Utan de borttagna tjänsterna har spridits ut över hela organisationen. 

SE MER: König Jerlmyr: ”Värre än finanskrisen”