Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Över 100 nya specialist- sjuksköterskor på Sahlgrenska

Nu under juni tar 101 specialistsjuksköterskor sin examen på Sahlgrenska
Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Nu under juni tar 101 specialistsjuksköterskor sin examen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Hälften tar examen inom anestesi, operation och intensivvård – vilket är där det behövs personal allra mest, skriver sjukhuset i ett pressmeddelande.

– Vi har gjort en stor satsning på just AnOpIVA för att kunna möta behovet av kompetens på sjukhuset, säger Helena Ljungberg, HR-strateg på SU.

Specialistsjuksköterskorna som nu tar examen från Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. har kunnat studera under arbetstid, på hel- eller deltid. 

Detta är en del av en särskild utredning inom Västra Götalandsregionen. 

När man utvärderat detta så visar det sig att nio av tio som får en utbildningsbefattning stannar kvar. 

– Att få specialistsjuksköterskorna att stanna är en av de absolut viktigaste frågorna i kombination med att optimera specialistutbildningarna. Det är en allvarlig situation och bråttom. Vi behöver samla tankar, idéer och erfarenheter för att göra en plan, säger Josefine Elfvin, projektledare på Västra Götalandsregionen, i pressmeddelandet. 

Sammanlagt är det 101 personer som tar sin examen nu i juni.

Men det kommer fler, skriver Sahlgrenska.

50 sjuksköterskor går just nu specialistutbildning och över 90 ska påbörja sin i höst. 

– Vi har gjort en stor satsning på just AnOpIVA (anestesi, operation och intensivvård) för att kunna möta behovet av kompetens på sjukhuset, säger Helena Ljungberg, HR-strateg på SU, i pressmeddeladet.