Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Över 1 400 bilar skadades i hagelkaoset

Hagelkornen var stora som golfbollar. Foto: Linda Palm

I förra veckan drog en kraftig hagelskur in över Lidköping.

Länsförsäkringar i Skaraborg har efteråt fått in nästan 2 000 anmälningar om skador, där två tredjedelar rör bilar, skriver Skaraborgs Läns Tidning.  

– Mestadels är det skador på motorfordon. Hela 75 procent av anmälningarna är skador som rör bilar, säger Ulf Lindholm, skadechef på Länsförsäkringar Skaraborg, till tidningen.

Hagelskuren som drog in över Skaraborgsområdet och framför allt Lidköping var kraftig och vissa hagelkorn var lika stora som golfbollar. Ovädret var över på ett par minuter men lämnade efter sig materiella skador.

Nu, en vecka senare, har Länsförsäkringar i Skaraborg fått in 1 900 anmälningar om skador – där 75 procent av anmälningarna rör skador på bilar, skriver Skaraborgs Läns Tidning. 

Resterande skador är tak som förstörts och rutor som har krossats. 

– Det är många bucklor på våra bilar. Vi kan också se att haglet skrapat sönder färgen på husets fasad. Allt, buskar och växter, är söndertrasat i trädgården och det är även bucklor i uterumstaket, berättade Linda Palm, en av de drabbade för GT i förra veckan. 

Har fått omfördela resurserna

Länsförsäkringar i Skaraborg har nu lagt om resurserna för att ta hand om anmälningarna. 

– Vid extrema händelser som denna är det viktigt för oss att vi gör allt vi kan för att se till att våra kunder får den hjälp de önskar. Vi har satt in extra personal och även jobbat kvällar. Det är svårare att påverka vad som sker i ledet efter oss, säger Ulf Lindholm, skadechef på Länsförsäkringar Skaraborg, till SKLT.

Han säger också att de flesta av skadorna på bilarna inte påverkar säkerheten utan de kan köras tills dess att de kan repareras – vilket nu under semestertider kan ta längre tid än vanligt. 

Det finns enligt Länsförsäkringar Skaraborg inga inrapporterade personskador i samband med hagelstormen, skriver SKLT.