Oväntade ”smittan” på förskolan får alla att le

Agge Hallman, 33, blev glad av den oväntade lappen på förskolan
Foto: Privat
Här är lappen som satt på förskolan i Torslanda.
Foto: Agge Hallman

När Agge Hallman klev in på sonens förskola var hon tvungen att titta en extra gång. Lappen som satt på dörren tillhörde inte den vanliga förskoleinformationen, om varning för magsjuka, löss eller vattkoppor. 

– Man fick kolla både en och två gånger innan man förstod vad det stod, säger Agge Hallman.

Det var i torsdags som Agge Hallman, 33, från Torslanda skulle hämta sonen på förskolan. När hon kom in på förskolan möttes hon av en lapp på dörren.

– Det brukar sitta lappar på dörren till förskolan och det är ju sällan så positiva grejer. Oftast gäller det någon sjukdom man får passa sig för, säger hon.

Men nu gällde lappen raka motsatsen, en väldigt positiv och glad lapp mötte föräldrarna.

– Man fick kolla både en och två gånger innan man förstod vad det stod.

Fick henne att tänka till

På lappen stod det i stora bokstäver: ”Det går glädje på förskolan!!! Kolla era barn!”

– Jag tror inte bara att det var jag som blev glad när jag såg den, säger Agge.


LÄS OCKSÅ: Mammans ilska mot förskolans luciabesked 


Hon berättar att lappen fick henne att tänka till lite.

– Man kanske inte bara ska tänka på det som är dåligt utan försöka leta efter det som är positivt och som har med glädje att göra. 

Fokuserar på det positiva

Hon la ut en bild på lappen i en mammagrupp på Facebook, vilket möttes av glada hejarop och positiva kommentarer. Hon fick även veta att liknande lappar suttit uppe på andra förskolor. Många kommenterade inlägget med att skriva ”va underbart” eller ”va roligt".

Hon har fortsatt att försöka tänka på att fokusera på det positiva och glädjen. Lappen sitter fortfarande uppe på förskolan och påminner henne när hon hämtar och lämnar sonen.

– Jag går genom den dörren nästan varje dag, och lappen sitter kvar. Jag har även skickat bilden på lappen till några kompisar för att de ska tänka till, säger Agge.