Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ovanliga annonsen: ”Inget för den med klaustrofobi”

Ubåten är 620 centimeter lång och 110 centimeter bredFoto: PS Auction
Den sjösattes första gången 2017Foto: PS Auction
Den är bara byggd för en personFoto: PS Auction

Nu har du chansen att köpa din alldeles egen ubåt. 

Om du är sugen på att kunna tillbringa över 30 minuter på 50 meters djup så är du välkommen att buda – det ingår även dykutrustning i priset.
– Det tillhör inte vanligheten att sälja en ubåt, säger Ronny Henriksson som är försäljningsansvarig. 

Det är nätauktionen PS-Auctions Vänersborgskontor som säljer ubåten, något som Ttela var först att berätta om. 

– Det tillhör inte vanligheten att sälja den här typen av föremål, det har hänt några enstaka gånger, säger Ronny Henriksson som är försäljningsansvarig på Vänerborgskontoret. 

Fartyget började byggas 2014 och kunde sjösättas för första gången 2017. 

Får alla köra en ubåt?
– Jag kan inte säkert svara på den frågan men jag vet att du inte behöver något särskilt tillstånd för att köpa en ubåt i alla fall, säger Ronny Henriksson. 

Det tillhör inte vanligheten att sälja en ubåt, menar Ronny AnderssonFoto: PS Auction
Det är väldigt välutrustad, enligt Ronny HenrikssonFoto: PS Auction
Marknadsvärdet ligger på 450 000 kronor. Foto: PS Auction

Marknadsvärde: 450 000 kronor 

Ubåten är 620 centimeter lång och 110 centimeter bred, och den är bara byggd för en person – det är alltså ingenting för personer med klaustrofobi menar Ronny Henriksson. 

– Jag har artigt tackat nej till en färd, jag kan knappt sitta i baksätet i en tvådörrars -bil. Men jag har varit i den och den är oerhört välkonstruerad och väldokumenterad. Så skulle det inte vara för min klaustrofobi så skulle jag varit väldigt trygg med att färdas i den. 

Auktionen går ut på torsdag och det uppskattade marknadsvärdet ligger på 450 000 kronor. På tisdagskvällen låg det högsta budet på 170 000 kronor och det var mellan åtta och tio personer som lagt ett bud. 

Vem köper en ubåt? 

– Jag är väldigt nyfiken på vem som köper den men det är ju i regel riktiga entusiaster. Det är ju inte bara i Sverige, utan hela världen, säger Ronny Henriksson.