Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäcka barn ska sprida skräck på Liseberg

Halloween på Liseberg hade premiär 2015 och sedan dess har satsningen växt. Foto: HENRIK JANSSON
Flera skrämmande varelser och mängder av pumpor har tagit plats i nöjesparken.Foto: EVELINA NEDLUND
Det är tredje året som Liseberg håller öppet för en temasäsong på hösten.Foto: EVELINA NEDLUND

Mörka, trånga utrymmen, läskiga dockor och elaka barn.

Det är temat för Lisebergs nya skräckhus "Vinden".

– Det är läskigt. Gillar man inte mörka vindar så ska man kanske inte gå upp dit, säger skräckproducenten Sandra Leiknes.

I morgon, fredag den trettonde, börjar Lisebergs halloweenfirande och i år har parken satsat på flera nya attraktioner med skräcktema. 

Det är tredje året som Liseberg håller öppet för en temasäsong på hösten. Bland årets nyheter finns attraktioner som "Vinden" och "Mardrömmen".

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om jul på Liseberg

 

För att höja skräckstämningen på Liseberg har skrämmande varelser tagit plats i parken och i år har man även satsat extra mycket på dekorationer – runtom i nöjesparken finns nämligen 28 000 pumpor.  

–  Det är mer av allt. Vi har dubbelt så många aktörer i parken och fler attraktioner, så enligt mig är det mycket läskigare, säger Tina Resch, vice vd på Liseberg.

 

LÄS MER: Barnen vågade inte besöka Liseberg 

 

Inlåsta barn på vinden

En av de nya attraktionerna är "Vinden" – ett skräckhus med tema som utmanar rädslor för mörka, trånga utrymmen och elaka barn.

Temat är barn som varit inlåsta i nästan hundra år bakom en igenbommad vindsdörr. Där har tiden stått stilla och när dörren öppnas är barnen ute efter hämnd. 

– Jag tycker att det är en rolig upplevelse på den här mörka vinden. Gillar man inte mörka vindar så ska man kanske inte gå upp dit, säger Sandra Leiknes, skräckproducent på Liseberg. 

"Vinden" är en av Lisebergs nya skräckattraktioner.Foto: EVELINA NEDLUND

"Skräck är väldigt individuellt"

Sandra Leiknes säger att hon försöker hitta teman som skiljer sig från varandra, framför allt så att besökarna ska kunna få olika upplevelser. 

– Skräck är ju väldigt individuellt. Det jag är rädd för kanske inte du är rädd för och tvärtom, så jag försöker att hitta olika typer av rädslor som jag baserar den här fantasivärlden på. 

Vilket är ditt favorittema när det kommer till skräck?

– Måste man välja? Det är jättesvårt. Jag tycker att de är roliga på olika sätt. Det som vi gör i år med vinden är något som låg mig varmt om hjärtat när jag var liten. Jag vågade aldrig gå ner i källaren eller upp på vinden ensam. Så det är läskigt. Sedan är ju clowner och sådant tacksamt, säger Sandra Leiknes.

 

LÄS MER: Så blir halloween och jul på Liseberg 

 

Höstmys och pumpor

För de som inte gillar skräck och föredrar höstmys framför otäcka barn finns det andra alternativ i nöjesparken. Det går även att uppleva en snällare variant av halloween med bus eller godis och mysiga stigar. 

– Parken är fantastiskt vacker med alla våra pumpor och de fantastiska uppsättningarna som vår trädgårdsavdelning har gjort. Det är en väldigt vacker park även om man inte gillar skräck, säger Sandra Leiknes.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Lisebergsbesöket

 

För de lite yngre besökarna finns även alternativ som godisjakt i Kaninlandet, snälla varelser i Lisebergs Trädgårdar och karuseller.

Sista öppetdagen på halloweensäsongen är 5 november och två veckor senare inleds julsäsongen på Liseberg.