OS-guldmedaljörerna till Åby: ”Man får nypa sig i armen...”

Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Malin Baryard-Johnsson vann OS-guld i Tokyo 2021.
Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peder Fredricson vann OS-guld i Tokyo 2021.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

I veckan arrangeras Westcoast Equestrian Week på Åbytravet i Mölndal för första gången.

På plats kommer bland annat OS-guldmedaljörerna från Tokyo 2021, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson, att vara.

– Det känns fantastiskt att de kommer hit. Det är så att man får nypa sig i armen, säger Malin Trollnäs Thuresson, sportansvarig för hoppningen under tävlingen.

I veckan arrangeras Westcoast Equestrian Week (WEW) på Åbytraven för första gången någonsin.

WEW är en nationell tävling som bjuder in Sverigeeliten att tävla i en internationell atmosfär på hemmaplan och på plats finns OS-guldmedaljörerna från Tokyo 2021 - Malin Baryard-Johnsson, 47, och Peder Fredricson, 50.

– Det känns fantastiskt att de kommer hit. Det är så att man får nypa sig i armen. De är ju våra världsstjärnor och att de kommer hit och tävlar med sina mästerskapshästar är så klart väldigt kul, säger Malin Trollnäs Thuresson, sportansvarig för hoppningen under tävlingen.

Arbetet med att arrangera Westcoast Equestrian Week har pågått i över ett år. Malin Trollnäs Thuresson är också en av initiativtagarna bakom projektet.

”Vill nå den breda massan”

– Vi är ett gäng tjejer som i grund och botten har ett brinnande intresse för hästsporten och evenemang. Vi, alla fyra har samma grund och vision, säger hon.

Vad är det för vision?

Vi tycker alla att det saknas ett stort hästevenemang i Göteborg under sommaren och kände att det var dags. Samtidigt vill vi nå en bredare publik.

Det kommer även finnas ett festivalinspirerat område på plats som de hoppas kommer locka en större publik.

– Vi vill nå den breda massa, inte bara hästentusiasterna utan vi vill nå så många som möjligt. Det kommer finnas en mässa, en foodmarket och mycket annat. Förhoppningsvis kan eventet väcka ett intresse hos de som kommer, avslutar Malin Trollnäs Thuresson.