Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Orust skakas av ilskna bråket – om båtplatserna

Lennart Jonasson och Ewy Eduards har båda haft båtplats på Gullholmen i många år men mister nu sina platser. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Många av båtplatserna på Gullholmen är kommunala och kommer nu endast vara till för kommunmedlemmar. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Föreningsbryggan där Lennart Jonasson har sin båtplats har han själv hjälpt till att bygga. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Människorna som haft ön som sitt paradis i flera generationer mot politikerna som inte har någon helst förståelse för deras vrede.

Den här sommaren skakas Orust om – av storbråket om de attraktiva båtplatserna.

– Ska de som har bidragit till samhället så länge helt plötsligt få sina ben avkapade? undrar båtägaren Lennart Jonasson, 76.

– Detta är vad vi i sagornas värld kallar för krokodiltårar, svarar Anders Arnell (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Expressen premium

Just nu: Läs Premium
gratis resten av året

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad fram till 31 december, därefter är priset 69 kr/mån. Du har ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta Premium - gratis året ut” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.