Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Orust skakas av ilskna bråket – om båtplatserna

Lennart Jonasson och Ewy Eduards har båda haft båtplats på Gullholmen i många år men mister nu sina platser.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Många av båtplatserna på Gullholmen är kommunala och kommer nu endast vara till för kommunmedlemmar.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Föreningsbryggan där Lennart Jonasson har sin båtplats har han själv hjälpt till att bygga.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Människorna som haft ön som sitt paradis i flera generationer mot politikerna som inte har någon helst förståelse för deras vrede.

Den här sommaren skakas Orust om – av storbråket om de attraktiva båtplatserna.

– Ska de som har bidragit till samhället så länge helt plötsligt få sina ben avkapade? undrar båtägaren Lennart Jonasson, 76.

– Detta är vad vi i sagornas värld kallar för krokodiltårar, svarar Anders Arnell (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Expressen Premium

Läs Expressen Premium gratis hela sommaren

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 31 juli. Premium är en tillsvidareprenumeration, efter den 31 juli betalar du 69 kr/mån. Du kan säga upp när du vill och har ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium - läs gratis hela sommaren” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Avhoppare berättar: Livet i den slutna församlingen

”Hjärntvätt av barn” • Rektorn: ”Det här bevarar sammanhållningen”

Kihlström: Jag kör den bästa spiken i V75 själv

PREMIÄR: Missa inte Inside V75 – med Örjan Kihlström

Hemliga kärleksparen i Robinson: ”Hettar till”

Julia avslöjar relationerna • ”Gick ut i skogen och låg”