Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oron är över – här är Karlstens babylycka

Familjen mår bra efter förlossningen.
Foto: Eero Hannukainen

Julia Mjörnstedts oro över graviditeten visade sig vara i onödan.

19 juli föddes hennes och Emanuel Karlstens första barn, Billie.

– Jag var rädd över att min kropp inte skulle klara av graviditeten eller att det skulle vara något fel på henne. Det blev nästan en chock när hon kom ut och visade sig vara helt perfekt! jublar Julia Mjörnstedt.

Den 19 juli fick Julia Mjörnstedt, 28, och Emanuel Karlsten, 30, sitt första barn. Det blev en Billie.

– Det är väldigt svårt med namn. Det var min syster som kom med förslaget. Hon sa att om de skulle få ett barn till - hon har redan tre - så skulle det bli Billie. Så då tänkte vi att vi snor det, säger en lycklig Julia Mjörnstedt.

– Det är fint och vi tycker att Billie Holiday var en cool kvinna.

"Nästan en chock"

Julia Mjörnstedt var 21 år när hon drabbades av tjocktarmscancer. Efter en tuff match mot sjukdomen blev hon friskförklarad och 2011 grundade hon organisationen Ung Cancer där hon nu är generalsekreterare. Och hennes tidigare sjukdom gjorde att hon oroade sig över hur det skulle gå med graviditeten.

– När jag fick reda på att jag var gravid trodde jag att jag bearbetat klart min sjukdom. Men då insåg jag att jag fortfarande hade dåligt förtroende för min kropp. Den kunde inte hålla mig frisk - hur skulle den då hålla både mig och ett liv till friska? säger hon och fortsätter:

– Jag var rädd över att min kropp inte skulle klara av graviditeten eller att det skulle vara något fel på henne. Det blev nästan en chock när hon kom ut och visade sig vara helt perfekt!

"Min kropp är kick-ass"

Billie kom ut till världen utan svårigheter. Julia Mjörnstedt beskriver det som att hon hade en "bortskämt bra förlossning".

– Nu tycker jag att min kropp är kick-ass i stället!  Jag har kanske andra referenser, för mig skulle det inte vara det värsta jag varit med om som vissa beskriver det. Jag tyckte inte det var så farligt. Man har hört kvinnor säga att det känns som att man ska dö - men så var det inte för mig.

Hur sköter hon sig?

– Haha. Jag blir nästan orolig för att hon är för snäll. Hon är världens mest nöjda och snälla bebis, säger Julia Mjörnstedt.

– Det är väldigt konstigt. Mest känns det som att någon ska komma och ta henne, att man bara lånar henne och inte får ha henne för alltid, det känns för bra för att vara sant helt enkelt.