Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oroligheterna i Lysekil fortsatte under helgen

Bilden togs i samband med kravallerna den 26 maj.Foto: Tony Ternebring

Tre personer blev förda till sjukhus efter ännu en stenattack i Lysekil.

– Det är ingen allmänfara, som bilden ser ut är det här riktat mot kommunen, säger Mats Karlsson (M), tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen till bohuslaningen.se.

Natten till förra söndagen satte maskerade män bilar i brand och attackerade hemtjänstens lokaler i Lysekil. Enligt polisen tydde det mesta på att ungdomar hakat på oroligheterna som rapporterats från Stockholm. Tre bilar totalförstördes och polisen kunde senare i veckan anhålla flera misstänkta personer.

Men natten till lördagen ska oroligheterna ha tagit fart igen.

- Tre socialtjänstearbetare är förda till NÄL efter att ha blivit överfallna i natt, säger Mats Karlsson (M), tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen, till bohuslaningen.se.

"Riktat mot kommunen"

Attacken ska ha skett på Badhusberget när socialtjänstearbetarna var ute och nattvandrade. De ska då ha blivit överfallna och utsatta för stenkastning, sparkar och slag.

Mats Karlsson tror att attacken är riktad mot kommunen.

– Vi uppmanar inte folk att stanna inne. Vuxna får gärna vara ute och vandra resten av helgen. Det är ingen allmänfara, som bilden ser ut är det här riktat mot kommunen, säger han till bohuslaningen.se.

Polisen är fåordig

Polisen har tagit upp en anmälan om misshandel på Badhusberget under natten, men är i övrigt fåordig.

- Vi är inne i ett utredningsskede där vi vill behålla uppgifterna för oss själva, säger Thomas Sjöberg, inre befäl i Uddevalla till bohuslaningen.se.