Höga smällar under natten i Trollhättan

Publicerad

Efter de senaste nätternas oroligheter i stadsdelen Kronogården i Trollhättan – nu är polisen på plats med extra mycket resurser.

Natten till lördag hördes höga smällar i området och polisen har separerat personer på torget.

– Det har kastats så kallade bangers, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral

Två nätter i rad har det varit oroligt i stadsdelen Kronogården i Trollhättan rasat, med hundratals ungdomar inblandade. Natten mellan fredag och lördag var det dock relativt lugnt. Personer på plats vittnar dock om en del incidenter.

Bland annat hördes höga smällar  – något som även polisen i Trollhättan bekräftar.

– Det har hörts höga smällar och man såg rök, säger Sten Melander, förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan.

– Det har kastats så kallade bangers, säger Joakim Hansson vid polisen regionledningscentral.

Enligt honom så var det de yngre ungdomarna på plats som kastade knallskotten.

– Men kollegorna på plats fick de äldre att styra upp det hela.

Han fortsätter:

– Annars har det varit lugnt. Samtalen mellan gängen har gått bra.

 

LÄS MER: Spänt läge i Kronogården efter de våldsamma upploppen

 

"Plötsligt hörde jag skrik"

Polisen har en speciell kommendering med anledning av händelserna de senaste nätterna. På tidiga lördagen hade polisen dock inte fått några rapporter om några allvarliga händelser.

Två kompisar berättar hur oroligheterna i Kronogården började natten till torsdag:

– Jag var på balkongen. Plötsligt hörde jag skrik från femton till tjugo personer. De höjer rösten mot varandra. Några minuter efter kommer tre, fyra polisbilar och killarna som bråkar med varandra började slå polisbilarna och kasta flaskor på polisbilarna, berättar en av dem.

Därefter ska en helikopter kommit till platsen. 

 

LÄS MER: Polisen: Det ligger bakom upploppen

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER