Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oro i Guldheden efter försök till våldtäkter

Känner du dig orolig i området efter våldtäktsförsöken? <br>Tina Carlsson, 25, Anna-Maria Fahl, 20, Göteborg:<br>Hemskt det som hänt. För oss själva blir det en tråkig biverkning att man ska behöva känna sig rädd och inte våga gå ut när det är mörkt. Så ska det inte vara, det är fel att hämma oss tjejer. Man kan ju inte stanna hemma av rädsla.
Foto: Jan Wiriden
Karolina Partheen, 36, koordinator, Göteborg:<br>Känner själv ingen oro men jag är förstås inte ute sent på natten. Om så är fallet har jag gärna framme mobilen och kollringer när man kommit hem till den man varit ute tillsammans med. Det går inte att stanna hemma för att sådant här hemskt händer.
Foto: Jan Wiriden
Kristin Lundin, 31, optiker, Göteborg:<br>Hemskt att något sådant här hänt alldeles i närheten där jag bor. Jag är själv dålig på att känna oro, vill inte att sådant här ska begränsa mig. Fast det tycker förstås mina föräldrar, men själv vägrar jag göra det.
Foto: Jan Wiriden
Rita Josefsson, 60, undersköterska, Kungälv:<br>Fruktansvärt. Jag har inget hört om detta senaste, men vet att det hänt i området förut. Det här gör en fundersam och jag tycker det är obehagligt. Men sådant här sker överallt, man kan inte gå trygg någonstans.
Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. Mannen var charmig och trevlig - sedan överföll han kvinnan mitt på gatan.

Enligt polisrapporten sa mannen "kyss mig annars dödar jag dig" innan han gick till angrepp.

Nu växer oron i Guldheden i Göteborg efter flera våldtäktsförsök samma natt.

- För en själv blir det en tråkig biverkning att man ska behöva känna sig rädd och inte våga gå ut när det är mörkt, säger Tina Carlsson, 25.

Natten mot måndagen ska en man ha gått fram till kvinnor i Guldheden och uppträtt charmigt och vänligt - innan han gick till attack.

Strax före fyra-tiden på natten tog han kontakt med en kvinna och hotade henne: "Kyss mig annars dödar jag dig" ska han enligt polisrapporten ha sagt.

Gärningsmannen tvingade sig sedan på kvinnan, kysste henne, bet henne i mungipan och kastade ner henne på marken.

Mannen lade sig över kvinnan, som dock inte slutade skrika.

Boende i området hörde ropen och larmade polisen.

- Någon utomhus skrek och behövde hjälp, säger Björ Blixter när han tittar på rapporten från händelsen.

Mannen flydde från platsen. Händelsen ska ha skett i närheten av Wavrinskys plats.

- De initiala uppgifterna spretar, så jag kan inte lämna en samlad bild av detta, säger Björ Blixter.

Har signalement

Polisen har ett signalement på mannen, som uppges vara i åldern 30-40, omkring 170 centimeter lång. Mannen ska även tidigare den kvällen ha gett sig på kvinnor.

En del boende i området väcktes av helgnattens händelse och många blir oroliga när de får höra om våldtäktsförsöket.

- Otäckt, inga kunder har sagt något om det. Själv är jag alltid vaksam. Det här är ett väldigt lugnt område så jag tycker att det är konstigt att något sådan händer här, säger Marianne Ljungh, 58, som har en blomsteraffär i närheten av Wavrinskys plats.

Väcker rädsla

Tina Carlsson, 25, och Anna-Maria Fahl, 20, pluggar på universitetet en bit bort.

- För en själv blir det blir en tråkig biverkning att man ska behöva känna sig rädd och inte våga gå ut när det är mörkt, säger Tina Carlsson.

- Så ska det inte vara, det är fel att hämma oss tjejer. Man kan ju inte stanna hemma av rädsla, säger Anna-Maria Fahl.