En vakt blev knivhuggen i ryggen. Foto: ALFRED DIKALOW
En vakt blev knivhuggen i ryggen. Foto: ALFRED DIKALOW

Knivattack inne i butik – vakt höggs i ryggen

Publicerad

En ordningsvakt i centrala Göteborg har blivit knivattackerad i samband med en stöld i en butik i centrala Göteborg.

Vakten har huggits i ryggen.

– Han hade skyddsväst på sig vilket gjort att han verkat klara sig med relativt lindriga skador, uppger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst. 

Händelsen rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök.

Larmet om händelsen kom till polisen 14.40 på tisdagseftermiddagen.

Ett antal ordningsvakter hade då sprungit ikapp en misstänkt tjuv som skulle ha stulit i en butik i centrala Göteborg.

Därpå följde en jakt på Östra Hamngatan inför ögonen på massor av julshoppande göteborgare.

Vakterna lyckades övermanna den misstänkte på Östra Hamngatan mellan Brinnsparken och Kungsportsplatsen. Då ska mannen gått till attack med kniv.

– Det började med ett försök till stöld som uppmärksammades. Då påbörjade ordningsvakter en jakt på personen i fråga och de kunde gripa denna person ganska snabbt, uppger Gustafsson.

Räddades av skyddsväst

En vakt träffades av ett knivhugg i ryggen. Men tack vare att vakten bar en skyddsväst ska han ha ha klarat sig "förhållandevis väl", som polisen uttrycker det. Det är oklart om vakten är i behov av sjukvård. Vakten fick även en skada i handen.

– Vi har den misstänkte omhändertagen. Första patrullen på plats tog över gripandet, säger Stefan Gustavsson. 

Den aktuella kniven har tagits i beslag av polisen.

Det kan vara så att också den gripne personen har skadats i samband med jakten.

– Jag har en obekräftad uppgift på att den misstänkte gärningsmannen ska ha fallit i samband med jakten. Det vore inte så konstigt med tanke på hur halt det är ute just nu, säger Gustafsson.

Några timmar efter dramat uppdaterar polisen sin hemsida med uppgiften att den  misstänkte är på sjukhus och har inte kunnat höras på grund av detta.

 

LÄS OCKSÅ: Ung rånarliga åtalas för serie av rån i Göteborg

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER