Öppnade dörren – attackerades med kniv

Publicerad

En man i 50-årsåldern överfölls och attackerades med kniv i Partille när det knackade på dörren mitt i natten.

Offret får hjälp att kalla på polis av en granne – och förs själv till sjukhus med knivskador.

– Sen ser ett vittne hur en man springer till skogs och där hittar vi, när vi söker med hund, en väska med narkotika och misstänkt stöldgods, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

Det var strax innan klockan två under natten mot lördagen som en man i 50-årsåldern öppnade dörren till en bostad där han befann sig och då överfölls av en knivbeväpnad person.

Händelsen inträffade i Partille strax utanför Göteborg.

– Det är inte hans lägenhet utan han är där på besök och den här gärningsmannen ger sig på honom och sticker honom med kniv, säger polisens presstalesman.

Den knivskadade mannen förs med ambulans till sjukhus och polisen inleder snabbt jakten på gärningsmannen.

– Ett vittne har sett hur en misstänkt person flytt till skogs och där hittar vi en väska med narkotika och misstänkt stöldgods.

Försökte fly från polisen

Därefter tar polisen också in en man då han uppträtt märkligt då patrullen närmade sig.

– Han försöker fly och uppträder narkotikapåverkat och därför tar vi med honom, säger presstalesmannen.

Efter att mannen tagits av polis genomförs också en husrannsakan.

– Sedan hittas ytterligare två personer som tas med och vi håller på att utreder om de kan vara inblandade.

Polisen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp.

– Det är ett tidigt skede i utredningen nu och det finns många oklarheter. Vi hoppas att förhör med dessa personer kan bringa klarhet i vad som hänt och varför.

Texten uppdateras.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER