Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Onanerade i provhytt
– togs på bar gärning

Personalen i klädbutiken larmade polisen som kunde ta mannen på bar gärning. Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: Lisa Irvall

JÖNKÖPING. En man i Jönköping togs i går bokstavligen på bar gärning - när han onanerade i en provhytt.

Personal i klädbutiken hade larmat polisen som kunde ta med mannen. Han är nu misstänkt för åverkan efter att ha besudlat spegeln i provhytten.

– Det finns teknisk bevisning om man säger så, säger Tommy Thorngren, polisens presstalesman i Jönköping.

Det var under tisdagen som polisen i Jönköping fick rycka ut till en klädbutik i östra delen av staden. Personalen i klädbutiken hade larmat om en man som betedde sig "märkligt" inne i butiken. Det skriver Jönköpings-Posten.

– Jag vet inte exakt vad mannen har gjort, men har han betett sig underligt. När polispatrullen kommer till butiken visar det sig att mannen är i en provhytt där han genomfört egna experiment. Han har varit där inne och onanerat, berättar Tommy Thorngren.

Besudlade spegeln

Mannen som är i 30-årsåldern togs på bar gärning i provhytten av polisen och omhändertogs omedelbart. Mannen hade då hunnit besudla spegeln. Enligt anmälan var han inte påverkad av några berusningsmedel.

– Nej, inte vad jag kan se. Han blev medplockad av polisen, han har inte kunnat ta vara på sig själv i butiken och är misstänkt för åverkan, säger Tommy Thorngren.

"Finns teknisk bevisning"

Om man döms för åverkan straffas man oftast till böter baserat på den inkomsten man har. Någon förundersökning om händelsen är inte gjord och mannen har inte nekat till brottet.

– Nej, det finns teknisk bevisning, om man säger så. Mannen greps inte, men togs med för att inte störa den allmänna ordningen, säger Tommy Thorngren.