Onanerade i bibliotek - nu ställs han inför rätta

Nu väcks åtal mot den man som upptäcktes när han onanerade på biblioteket på högskolan i Jönköping.

Nu väcks åtal mot den manliga student som togs på bar gärning när han onanerade på högskolebiblioteket i Jönköping, detta skriver jnytt.se.

Mannen misstänks för sexuellt ofredande mot den kvinna som upptäckte masturberingen.

Det var den 26 september i år som en manlig student blev påkommen när han masturberade i skolbiblioteketpå Högskolan i Jönköping.

En kvinnlig student upptäckte onanisten i en av bibliotekets tysta läsesalar och rapporterade genast händelsen. Samtidigt upprättades en polisanmälan.

Mannen åtalas

– Detta är ett ovanligt ärende, det första i sitt slag vad jag vet, säger Maria Isaksson, kommunikationschef vid högskolan i Jönköping till GT.se den 22 oktober.

Mannen förbjöds, i samband med den upptäckta masturberingen, att vistas i bibliotekets lokalen. Nu väntar även en annan påföljd.

Åklagare beslutat att åtala mannen för sexuellt ofredande. Detta för att han ska ha ofredat den kvinnliga studenten och kränkt hennes sexuella integritet. Åklagaren yrkar på 8 000 i skadestånd till kvinnan.

Enligt jnytt.se har mannen i förhör uppgett att hans beteende inte var riktat mot kvinnan, utan hade med hormoner att göra.

Fick egen grupp på Facebook

Efter att historien uppmärksammats startades en grupp på Facebook till förmån till mannen, vilket GT.se rapporterade om.

Då förklarade Tommy Åkerberg, vakthavande befäl hos polisen i Jönköping, att det är syftet med onanin som avgör om det är brottsligt.

– Onani på ett bibliotek är okej så länge ingen ser det. Det kan låta konstigt, men så är det, säger han till GT den 25 oktober.