Kaos i trafiken efter krasch på motorväg

Publicerad

En olycka har inträffat på riksväg 40 i närheten av Jönköping. 

En person fick föras till sjukhus. 

Detta efter att en personbil hamnat i diket och husvagnen som den drog rasade ned på sidan på motorvägen och blockerade trafiken i över en timme.

En olycka har inträffat på riksväg 40. Under oklara omständigheter ska en husvagn ha vält omkull och ligger över vägen. 

Olyckan har skapat stora trafikstörningar på platsen.

– Trafiken står stilla i riktning mot Jönköping österut på riksväg 40, säger Björn Öberg, pressralesperson i region öst.

– Det är väldiga köer, bekräftar Kenneth Hermansson, inte befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Olyckan har inträffat i den ökända "Göteborgsbacken", en mycket brant backe på motorvägen strax utanför Jönköping.

"Väldiga köer"

Larmet gick klockan 15.59.

– Vi är precis framme med första enheten. Husvagnen ligger över vägen och en personbil, sannolikt den som drog husvagnen, ligger i diket, uppger Hermansson.

Olyckan har inträffat i nedförsbacken i riktning mot Jönköpings centrum.

– Det är mycket hård trafik och har redan bildats väldiga köer, säger Hermansson mindre än tio minuter efter olyckan.

Mässa lockar massor

Runt klockan 16.10 har räddningstjänsten lyckats öppna upp ett fält för trafik.

– Så förhoppningsvis ska det inte behöva bli ännu längre köer, säger Björn Öberg.

Är det några som skadats?

– Ambulans är på plats. Enligt de första uppgifterna ska en person uppgett att den har ryggsmärtor.

Senare meddelade polis att en kvinna förts i väg i ambulans med oklart skadeläge.

Framkomligheten kommer att vara begränsad fram till klockan 18, uppger Trafikverket på sin hemsida.

Det är extra mycket husbilar och husvagnar i trakterna av Jönköping just nu. Under onsdagen inleddes den stora mässan på Elmia i Jönköping som väntas locka 35 000 besökare till och med söndag.

Anmälan om smitning

Klockan 16.45 meddelar räddningstjänsten att bärgare är på väg till platsen. Man kommer att stänga av vägen helt under bärgningen.

Klockan 17.09 meddelar polisen att trafiken stoppas helt under bärgningsarbetet. Man räknar med att arbetet kommer att vara klart inom 15 minuter.

Enligt uppgifter från platsen ska olyckan ha berott på att en bil låg för nära husvagnsekipaget, uppger polis på hemsidan. Bilen som orsakade olyckan var inte kvar på platsen när polis anlände. Man har därför upprättat en anmälan om smitning.

Relaterade ämnen
Evelina Nedlund
Evelina Nedlund
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER