Totalstoppet på E6 fortsätter efter olyckan

Publicerad

En trafikolycka har inträffat på E6 strax söder om Frillesås utanför Kungsbacka. Två lastbilar kolliderade.  

– Den ene chauffören är skadad, vi har jobbat med losstagning av honom. Han satt fast, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten.

– Det är en långtradare där hela förarhytten ligger i gatan, ihopknycklad, säger en bilist som passerat olycksplatsen.

Vägen kommer att öppna tidigast klockan 14.

Polisen larmades ut till olyckan mellan Varberg och Kungsbacka, strax söder om Frillesås, vid klockan 8.50 på fredagsmorgonen. Det är oklart exakt hur många fordon som är inblandade och vad det är som har inträffat. Men enligt polisen, som fått uppgifter av SOS Alarm, ska det röra sig om två lastbilar som har kört in i ett stillastående fordon.

Ambulans, räddningstjänst och polis har skickats till platsen.

– Det är två lastbilar som har gått ihop, säger Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten.

Trafikverket meddelar att en så kallad TMA-bil blivit påkörd.

– Föraren till den bilen ska inte ha blivit skadad, det är en sån bil som har sklylt baktill om att den kör med nedsatt hastighet. I och med att det är ett arbetsfordon klassas det som en arbatsplatsolycka, säger monica Bengtson vid Trefikverkets pressjour. 

Långa köer på E6

Chauffören till den ena lastbilen klämdes fast i sitt fordon efter olyckan. Räddningstjänsten har kunnat få ut föraren och ambulanspersonalen har tagit hand om honom. Han är förd till ett närliggande sjukhus för vård.

Efter olyckan är det långa köer på E6.

– Det är avstängt i norrgående riktning, båda filerna. Det blir köer, säger Stened.

"Är en jätteolycka"

En bilist som passerat olycksplatsen vittnar om olyckans storlek.

– Det är en jätteolycka och en långtradare där hela förarhytten ligger i gatan, ihopknycklad. Jag kunde inte titta mer, det var fruktansvärt. Det är jätte-, jätte-, jätteköer och folk var ur alla bilar, säger bilisten.

Trafikverket uppmanar resande som åker norrgående på E6, och som kommer passera platsen, att köra via Bua.

Bärgning av de fordon som var inblandade i olyckan kommer att ske, men det är oklart när. Fram till dess kvarstår trafikstörningarna och köerna.

Vägen beräknas öppna vid 14.00 enligt trafikverket. 

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER