Ingen skadades i olyckan men bilen fick bärgas från platsen. Foto: Mikael Berglund
Ingen skadades i olyckan men bilen fick bärgas från platsen. Foto: Mikael Berglund

Olycka på E6 – varnar nu för en extrem halka

Publicerad

En bil fick sladd på E6 och körde rakt in i mitträcket.

Och räddningstjänsten varnar nu för extrem halka på vägarna.

– Det är sjukt halt. Denna gång skadades ingen, men det gäller att vara vaksam med det här underlaget, säger Jörgen Simonsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Det var strax efter klockan tio på lördagsmorgonen som larmet kom om en olycka på E6 mellan Kode och Spekeröd.

En personbil hade då fått sladd och kört rakt in i mitträcket och hela fronten

– Olyckan inträffade vid Kodemotet och skedde i södergående riktning, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Det var en person som befann sig i bilen och denna ska ha klarat sig utan skador. Bilen däremot måste bärgas och till förljs av olyckan rådde begränsad framkomlighet på platsen.

– Endast vänster körfält är öppet, men jag tror att vi kommer att kunna öppna upp vid 11-tiden igen, säger Jörgen Simonsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Varning för halka

Han uttalar också en skarp varning för halka.

– Det är sjukt halt på vägarna. Nu har snö fallit men under den finns fortfarande isen, säger han.

Även hos Trafikverket varnar man för frosthalka i större delen av södra Sverige – inte minst i de västra delarna. Där uppmanas man att hålla avstånden till andra fordon, att hålla hastigheterna och vara uppmärksam på att det kan vara extremt halt – även om det inte syns.

Enligt uppgifter till GT ska det i närheten av olyckan vid Kodemotet ligga ytterligare en bil i diket. Hur länge den legat där är dock oklart.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER