Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olycka på E20 – problem i trafiken

”Viktigt att sätta sig i säkerhet – och larma”
Foto: Skärmdump / Google maps

På E20 i Vårgårda har en lastbil med släp kört av vägen.

Trafiken är kraftigt begränsad med växelvis trafik för både norr- och södergående i väntan på att bärgare ska komma till platsen. 

– Det kommer bli stopp i trafiken när bärgare väl är på plats, säger insatsledaren Janne Hedberg på Alingsås räddningstjänst.

Strax efter 9-tiden på torsdagsmorgonen körde en lastbil med släp lastat med grus av E20 i höjd med Vårgårda. Släpet ligger i diket och dragbilen står kvar på vägen och ställer till problem i trafiken.

Polis och räddningstjänst är på plats och dirigerar om alla fordon som nu tvingas köra växelvis i norr- och södergående riktning.

”Kan ta lång tid”

Inga personskador har rapporterats, och bärgare är på väg till olycksplatsen. 

– Det kan bli en lång och komplicerad bärgning, så det kan ta lite tid, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst.

Det finns ingen prognos för när bärgare kommer komma fram till olycksplatsen. 

– Det kommer bli stopp i trafiken när bärgare väl är på plats, säger insatsledaren Janne Hedberg på Alingsås räddningstjänst.