Olycka med bilar och cykel – vägen avstängd

Publicerad

En olycka har inträffat i närheten av Landvetter.

– Det är två bilar som kolliderat. En cyklist är också inblandad i olyckan, berättar larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg. 

Cyklisten har förts till sjukhus i ambulans.

Larmet kom klockan 13.24.

– Vi är ännu inte på plats, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Räddningstjänsten är däremot framme.

– Vi är där med två styrkor. Vi sanerar vägen och inväntar bärgare. Eventuella personskador uttalar jag mig inte om, säger ledningsoperatören.

Det handlar alltså om en olycka där initialt två bilar kolliderat, men där också en cyklist är inblandad.

Cyklisten skadad

Strax efter klockan 14 är vägen fortfarande avstängd eftersom man inväntar bärgare, men en halvtimme meddelades att trafiken åter rullade på.

Strax före klockan 15 har Peter Adlersson fått en rapport från platsen:

– Det är en bilist som kört för fort och fått sladd. Då fick en cyklist kasta sig undan för att inte bli träffad, vilket han lyckades med.

– Cyklisten ska ändå ha fått skador och har förts i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Jag vet inte hur pass skadad han är.

I momentet efter kolliderade den sladdande bilen med ett mötande fordon.

– En av bilisterna är misstänkt för vårdslöshet i trafik. En patrull kommer att åka till sjukhuset för att höra bilisten, berättar Adlersson.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER