Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ölsug i Jönköping inför Oktoberfest

Så här såg det ut på Oktoberfest i Göteborg 2013. Nu ska även Jönköping då sin egen ölfest. Foto: Lennart Rehnman

Det finns gott om ölsugna Jönköpingsbor – därför får stadens första Oktoberfest hålla hov i en extra dag.

Efter att biljetterna till evenemanget sålt slut i rekordfart släpper nu arrangören ytterligare biljetter.

– Vi hade inte ens hunnit trycka affischer eller sälja in annonsplatser innan biljetterna tog slut, säger William Axelsson, ansvarig projektledare till jnytt.se.

Planen var till en början att Jönköpings första Oktoberfest skulle få nöja sig med en dags festligheter. Men efter att biljetterna sålt slut, snabbare än många kan svepa en sejdel med öl, fick de en extra dag.

Nu blir det alltså oktoberfest i Jönköping både den 12 och 13 september, skriver jnytt.se.

– Det känns fantastiskt kul. Vi hade inte ens hunnit trycka affischer eller sälja in annonsplatser innan biljetterna sålde slut. Allt tack vare PR och uppmärksamhet i sociala medier, säger William Axelsson, ansvarig projektledare till tidningen.

"Fina priser"

Det ölvänliga kalaset, som arrangeras av FC Event, kommer att äga rum i ett stort partytält i gräsparken utanför Guvenören i Jönköping och runt 1000 personer väntas besöka festligheterna.

Och väl på plats utlovas både det ena och det andra, uppger William Axelsson till jnytt.se.

– Fina priser kommer att delas ut till bäst klädda på festen. Vi hoppas att många ska gå "all in" på temat oktoberfest. Vi vill se tyrolerbyxor på killar och klänningar på tjejer, säger han.

Och vill du ha en gedigen guide till hur det går till på en oktoberfest i svensk klädnad finns en lathund signerad GT:s Sten Juteus. För redan förra året arrangerades ett liknande ölfryntligt kalas på Heden i Göteborg.