Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Olof, 26, har köpt stickling för 17 000 kronor

Olof är nöjd med sitt köp och kom under sin budget på 20 000 kronor.
Foto: Privat
Sticklingen som han köpte heter ”Monstera Adansonii Variegata”.
Foto: Privat

Olof Guldbrandsson från Karlstad har köpt den dyraste sticklingen genom tiderna på Tradera. 

Priset? Hela 17 555 kronor.

– Jag rekommenderar ingen att köpa en sådan dyr växt om man inte är erfaren, men för mig är det en investering, säger han.

Sticklingen är den dyraste som sålts någonsin på Tradera och landade på summan 17 555 kronor. Och det var alltså Olof Guldbrandsson, 26, som till slut blev den lyckliga vinnaren av den dyra sticklingen, med namnet ”Monstera Adansonii Variegata”.

– Jag hade bestämt mig, jag skulle bara ha den och jag hade en budget på 20 000 kronor, säger han.

Vad är det som är så speciellt med den här sticklingen? 

– För att den är väldigt värdefull och sällsynt. Sen handlar det om att den är variegerad, alltså att vissa blad har blivit vita i stället för gröna.

– Egentligen är det vita en missbildning, men det är det som har blivit intressant och hett inom växtvärlden för att det är ovanligt. Har man otur så dör de, men jag är inte rädd.

Köpt blommor för 14-15 000 tidigare

Olof har alltså ingen oro med att sticklingen inte kommer klara sig, då han berättar att han arbetar dagligen med odling och växter.

– Jag tänker att jag har en del erfarenhet, då jag arbetar med odling, jag odlar mycket till restauranger och grossister.

Olof berättar att han köpt flera liknande sticklingar för priser mellan 14 och 15 000 kronor. Hans kärlek för växter har funnits sedan barnsben.

– Jag har ett intresse för att jag köpa sticklingar och har varit växtnörd sen jag var barn. Det är en livsstil, folk samlar på olika saker, och det här har blivit min exklusiva samling.

Hur har du råd med en stickling med en så dyr summa?

– Det är tack vare min hobbyverksamhet. Jag själv säljer sällsynta växter för att kunna köpa såna här typer av dyra sticklingar. Om man inte är erfaren rekommenderar jag inte att köpa växter i denna prisklass.


Så gör du en vacker höstplantering.