Oljespill på E6 – räddningstjänsten rycker ut

Publicerad

En havererad buss har läckt olja på E6 i Mölndals kommun.

– Vi är på plats, polis är på väg. Vi kommer att stänga av i en fil i norrgående riktning under saneringen, uppger Mårten Hultman, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg. 

Lite senare konstaterar man att det är ett stort utsläpp och två filer stängs av.

En buss har alltså läckt olja på motorvägen strax söder om Göteborg.

– Det är i närheten av Åbromotet i Mölndals kommun. Vi är precis framme och kommer att stänga av i en fil i norrgående.

Har du någon prognos på hur lång tid detta kan ta?

– Nej, det är för tidigt att säga. Vi vet inte omfattningen av oljeutsläppet men det finns anledning att ta det lugnt om man kör E6 in mot Göteborg förbi platsen.

Trafikverket har gjort en prognos på att det kan vara trafiksvårigheter förbi platsen till klockan 21.

Bussen står kvar på plats, men ska stå vid sidan av E6.

Klockan 20.25 han man fått omfattningen klar för sig:

– Det är ett ganska stort utsläpp, det handlar om 300-400 meter. Vi har fått stänga av två filer på E6, uppger Mårten Hultman.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER