Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olivers klarade sig – i svåra frontalkrocken

Bilen blev ordentligen kvaddad så nu står den på skroten. Foto: Privat.

Oliver Östlind, 26 hade precis varit på Leos lekland med barnen, men på hemvägen hade allt kunnat ta slut.

Körningen slutade med en frontalkrock – och av Olivers röda bil återstår bara skrot.

– Jag förstod ingenting, säger han. 

Oliver Östlind, 26 körde på Edsåsvägen i Alingsås, en väg som han kör på varje dag. Men den där vanliga måndagen skulle helt plötsligt ta en helt annan vändning. 

– Jag började jobba fyra på morgonen och slutade klockan 13, sen blev det Leos lekland med flickvännen och barnen. Det var alltså en helt vanlig måndag, berättar Oliver. 

Efter ett par timmars lek var det dags att åka hem till bostaden i Alingsås. Han var ensam i bilen – flickvännen Paulina körde i en annan bil med barnen och barnens mormor. 

– Det var rena turen att jag inte hade barnen i min bil. De åkte en annan väg för att släppa av mormor. Men jag hade verkligen änglavakt, det sa all räddningspersonal också till mig.

Oliver Östlind med barnen Kewin och Noomi.Foto: Privat.

Oliver frontalkrockade

Olyckan inträffade på landsvägen precis vid en kurva, i en mindre dal. Men exakt hur olyckan gick till minns inte Oliver. 

– Helt plötsligt sitter jag i min kvaddade bil på motsatt körbana, jag ser en annan bil i diket, på min sida av körbanan. Jag förstod ingenting.

I den andra bilen satt en manlig förare och dennes hund – som också klarat sig mirakulöst. 

– Vi båda kom ut för egen maskin. Och när vi kom ut ur bilarna, så kramade vi om varandra, även om vi inte känner varandra. Men vi hade verkligen tur. Även hans hund som satt med i bilen verkade må bra, säger Oliver. 

Hur mår du nu? 

– Jag mår förvånansvärt bra. Jag klarade mig med ett sår bakom vänster öra och en svullen högerhand. Det är ju värre med bilen som står på skroten.

Sjukskrevs i ett par dagar

Oliver har varit sjukskriven i ett par dagar, men ska snart tillbaka till jobbet igen. 

– Jag har varit så trött, jag har säkert sovit bort två-tre dygn, så jag tror att jag varit väldigt chockad. Men i morgon blir det tillbaka till jobbet igen, då ska jag köra på den vägen igen och det kommer nog kännas lite konstigt.