Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsbergs svåra smärtor – måste stanna hemma

Ingvar Oldsberg är mest känd för sitt programledarskap i kända underhållningsprogram.
Ingvar Oldsberg berättar att han lider av svåra smärtor.Foto: HENRIK JANSSON
Ingvar Oldsberg, 74.Foto: HENRIK JANSSON

För Ingvar Oldsberg, 74, är det kommande året ovisst.

Höft- och knäproblem, artros och ryggsmärtor gör det svårt att planera för framtiden.

– Det är mycket jag måste få ordning på innan det eventuellt kan bli planer på att ta över världen. Det får vänta ett tag, säger Oldsberg.

Tillvaron spenderas mestadels hemmavid för Ingvar Oldsberg, tv-profilen som bland annat gjort sig känd genom ”Bingolotto” och ”På spåret”.

Han har under flera års tid kämpat med hälsan. Oldsberg lider av artros, vilket orsakar förslitningar i knä- och höftlederna. Dessutom ligger några ryggkotor fel.

– Annars är allt bra, med undantag från höfter och knän som är åt helvete. Jag ska strax på ett besök på Mölndals sjukhus, säger han.

Han har operationer inplanerade under det kommande året och inför dem tränar han hemma i lägenheten i Göteborg.

– Vi har ett litet hemmagym här där jag tränar upp ben och höfter inför operationerna, säger Ingvar Oldsberg.

Planerna får ställas in

Innan ingreppen är hans fysiska rörlighet begränsad och nyligen berättade han att han inte kan gå mer än två-tre steg innan han behöver sitta ner.

– Det är ju i slowmotion och det innebär ju att vi har fått boka av semesterresor och annat, konstaterar han.

Den inplanerade turen till Algarve över jul och nyår tillsammans med sambon Maria Sandeblad fick ställas in på grund av smärtorna.

”Så kan man inte hålla på”

Tills vidare är det en lugn vardag som väntar för Ingvar Oldsberg det kommande året.

– Det är mycket som jag måste få ordning på innan det eventuellt kan bli planer på att ta över världen. Det får vänta ett tag, säger han.

Problemen har också inneburit att han lätt ramlar, när höfterna inte bär. I juli förra året föll han och slet av ledbandet i högra handen och fick opereras akut. I augusti bröt han axeln efter att ha ramlat i sin lägenhet mitt i natten. 

Och så, menar Oldsberg, kan man ju inte hålla på.

– Nej, jag har väntat länge på de här operationerna. Det här har ju pågått i flera år men beroende på att jag har pacemaker och annat så är de lite försiktiga. Så jag ser fram emot det här.