Mr Göteborg tipsar om sina smultronställen i Göteborg Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
Mr Göteborg tipsar om sina smultronställen i Göteborg Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN

Oldsberg listar sina bästa smultronställen

Publicerad

Ingvar Oldsberg har flera härliga smultronställen som han gärna återkommer till både på sommaren och under resten av året.

Här tipsar "Mr Göteborg" och programledaren i "Bingolotto" om fyra platser som betyder mycket för honom.

1) Röda sten

"Det är en härlig plats och det är roligt att gå där under Älvsborgsbron. Den speglar Göteborg med hamnen och båtlivet. Det är vår port mot väster. Det finns också en del fik och grejer där och man kan sitta i avspänd miljö och njuta av Göteborgsatmosfären. Du vet väl vad man kallar Älvsborgsbron i Göteborg? Jo, "Halv tolv". Varför? För att den är över Älva."

Röda Sten vid Älvsborgbron.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

LÄS MER: Stor guide – allt du behöver inför Lisebergsbesöket 

 

2) Delsjön

"När jag inte har ont i knät brukar jag gå mellan IFK Göteborgs Kamratgården, som har en stor del i mitt hjärta, och sedan vidare en sträcka i den vackra Delsjönaturen. Jag brukar gå till Bertilssons stuga där man kan avsluta promenaden med kaffe och bulle. Det är väldigt vackert i terrängen, man får gratis motion och jag träffar alltid på någon jag känner."

Delsjöområdet är ett fint strövområde tycker Ingvar Oldsberg.Foto: LEIF JACOBSSON

LÄS MER: Åtta sommarklassiker du inte får missa i Göteborg 

 

3) Vasaplatsen

"Jag brukar ju gärna sitta på någon av uteserveringarna vid Vasaplatsen. Jag har länge haft ett stamställe i huset där jag bor. Det här är en så fin del av stan beroende på att de små butikerna finns kvar i området till skillnad från de mer centrala delarna där köpcentrum har tagit över. Men här är det ett liv på gatorna som är mycket tilltalande."

Ingvar Oldsberg älskar Vasaplatsen där han också har sin bostad.Foto: LEIF GUSTAVSSON

LÄS MER: Företag lade högsta bud på kranar i Göteborg 

 

4) Hamnkranarna

"Jag hjälpte ju till så att vi fick behålla kranarna i hamnen. De är ju en väldig symbol för stan och minner om det arv vi hade som en båtbyggarstad av dignitet. Så det är tur att vi tack vare flera företags hjälp har fått ha dem kvar. Det känns befriande bra. Man kan ta båten över till Eriksberg och Lindholmen, men också stå vid kasinot på andra sidan och titta bort mot kranarna."

Ingvar Oldsberg tog initiativ till att rädda kvar hamnkranarna i Göteborg.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

LÄS MER: Göteborgs bästa uteserveringar 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER