Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsberg listar sina bästa smultronställen

Mr Göteborg tipsar om sina smultronställen i GöteborgFoto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN

Ingvar Oldsberg har flera härliga smultronställen som han gärna återkommer till både på sommaren och under resten av året.

Här tipsar "Mr Göteborg" och programledaren i "Bingolotto" om fyra platser som betyder mycket för honom.

1) Röda sten

"Det är en härlig plats och det är roligt att gå där under Älvsborgsbron. Den speglar Göteborg med hamnen och båtlivet. Det är vår port mot väster. Det finns också en del fik och grejer där och man kan sitta i avspänd miljö och njuta av Göteborgsatmosfären. Du vet väl vad man kallar Älvsborgsbron i Göteborg? Jo, "Halv tolv". Varför? För att den är över Älva."

Röda Sten vid Älvsborgbron.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

LÄS MER: Stor guide – allt du behöver inför Lisebergsbesöket 

 

2) Delsjön

"När jag inte har ont i knät brukar jag gå mellan IFK Göteborgs Kamratgården, som har en stor del i mitt hjärta, och sedan vidare en sträcka i den vackra Delsjönaturen. Jag brukar gå till Bertilssons stuga där man kan avsluta promenaden med kaffe och bulle. Det är väldigt vackert i terrängen, man får gratis motion och jag träffar alltid på någon jag känner."

Delsjöområdet är ett fint strövområde tycker Ingvar Oldsberg.Foto: LEIF JACOBSSON

LÄS MER: Åtta sommarklassiker du inte får missa i Göteborg 

 

3) Vasaplatsen

"Jag brukar ju gärna sitta på någon av uteserveringarna vid Vasaplatsen. Jag har länge haft ett stamställe i huset där jag bor. Det här är en så fin del av stan beroende på att de små butikerna finns kvar i området till skillnad från de mer centrala delarna där köpcentrum har tagit över. Men här är det ett liv på gatorna som är mycket tilltalande."

Ingvar Oldsberg älskar Vasaplatsen där han också har sin bostad.Foto: LEIF GUSTAVSSON

LÄS MER: Företag lade högsta bud på kranar i Göteborg 

 

4) Hamnkranarna

"Jag hjälpte ju till så att vi fick behålla kranarna i hamnen. De är ju en väldig symbol för stan och minner om det arv vi hade som en båtbyggarstad av dignitet. Så det är tur att vi tack vare flera företags hjälp har fått ha dem kvar. Det känns befriande bra. Man kan ta båten över till Eriksberg och Lindholmen, men också stå vid kasinot på andra sidan och titta bort mot kranarna."

Ingvar Oldsberg tog initiativ till att rädda kvar hamnkranarna i Göteborg.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

LÄS MER: Göteborgs bästa uteserveringar