Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsberg ska hjälpa Gatans lag till VM – med kändismatch

Ingvar Oldsberg anordnar en välgörenhetsmatch under Kulturkalaset för att samla in pengar.
Foto: ANDERS YLANDER
Insamlingen ska göra så att Gatans lag kan åka till VM för hemlösa.
Foto: PRIVAT

Det är ett stjärnspäckat gäng som på onsdagen drar på sig fotbollsskorna på vid Stora Teatern i Göteborg.

Detta för att kunna skicka Gatans lag till VM för hemlösa i Oslo.

– Vid sidan av plan kommer Kjell Bergqvist och Ralf Edström vara korvgubbar, säger initiativtagaren Ingvar Oldsberg.

När Gatans lag för fyra år sedan skulle åka till Polen för att ställa upp i VM för hemlösa behövdes pengar för att finansiera resan och uppehälle under turneringen.

Då slog Bingolotto-programledaren och urgöteborgaren Ingvar Oldsberg på stora trumman och samlade västsvenska profiler för en kändismatch på Heden.

– Då lyckades vi dra in 60 000 kronor som de kunde ta med sig till VM, säger Oldsberg.

Inte bara bolltrollare

I år går VM i Oslo och än en gång styr Oldsberg upp en turnering för att samla ihop pengar. Två lag med spelare från Gatans lag kommer att kampera mot två kändislag på onsdagen, Kulturkalasets första dag.

I kändislagen kan man bland annat se gamla Blåvitt-profilerna Glenn Hysén, Johnny Ekström, Pontus Kåmark och Thomas Ravelli. 

Thomas Ravelli kommer vara på plats
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Men även mer oprövade kort som komikern Thomas Petersson, journalisten Janne Josefsson och GT:s egen chefredaktör Sofia Dahlström.

– Det här är ett roligt och viktigt initiativ för att uppmärksamma en verksamhet som bidrar till stabilitet och mening för en grupp i samhället som har en tuff vardag, säger Sofia Dahlström och påpekar att det kommer bli en tuff match mot Gatans lag.

Janne Josefsson ska spela fotboll på onsdagen.
Foto: SVEN LINDWALL

Håkan och Lundqvists tröjor

Vid sidan om plan kommer den förre bollvirtuosen Ralf Edström och skådespelaren Kjell Bergqvist stå och sälja korv.

– Jag frågade om de inte vill vara med men de börjar bli lite stela i kroppen, säger Ingvar Oldsberg som kommer att agera kommentator under matchen.

Man kommer bland annat lotta ut en signerad tröja som Håkan Hellström bar under Ullevi-konserterna. Kanske är det "Här kommer trubbel"-tröjan.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Man kommer även ha ett lotteri där man kan vinna Henrik Lundqvists signerade New York Rangers-tröja samt Håkan Hellströms tröja han hade på sig under Ullevi-konserterna – även den signerad.

– Det är många som ställt upp och velat hjälpa till och det är väldigt behjärtansvärt. Det kommer bli ett riktigt härligt evenemang, avslutar Oldsberg.

Turneringen spelas på onsdag klockan 17.00 på parkeringen vid Stora Teatern i Göteborg.