Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Olaglig snusfabrik i Göteborg avslöjad

Efter ett stort tillslag mot illegal snustillverkning i Göteborg sitter tre personer gripna. OBS Genrebild Foto: ROMAN SIGAEV / FOTOLIA

Efter ett stort tillslag mot illegal snustillverkning i Göteborg sitter tre personer gripna. De är misstänkta för grova skattebrott men nekar till brott i de inledande förhören, meddelar Ekobrottsmyndigheten som slog till mot flera lokaler i Göteborgstrakten på tisdagen.

Den illegala snustillverkningen har pågått 2017–2018, enligt myndigheten. Även ett stort beslag av misstänkt oskattad tobak är gjort.

"Vi misstänker att verksamheten har omsatt mångmiljonbelopp i uteblivna skatteintäkter. Dessutom misstänker vi att de flesta arbetarna i fabriken har avlönats svart", säger Daniel Larson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Lång kartläggning bakom tillslaget

Enligt det misstänkta brottsupplägget anmäldes endast en mindre del av den verkliga produktionen till Skatteverket, med syfte att undanhålla staten den punktskatt för tobak som ska betalas vid all yrkesmässig tillverkning av snus.

Aktionen skedde efter några månaders kartläggning och i samverkan med bland andra Polismyndigheten och Skatteverket.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!