Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ola Serneke avgår som vd för bolaget

Di TV om att Ola Serneke avgår, och dagens största börsnyheter.
Göteborgs-Posten avslöjade hur Ola Serneke under flera års tid publicerat anonyma inlägg på aktieforum.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
En internutredning tillsattes och nu står det klart att Ola Serneke avgår som vd för bolaget.
Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Ola Serneke lämnar sin roll som vd för Serneke Group.

Beslutet kommer efter GP:s avslöjande om hur Ola Serneke publicerade anonyma inlägg på aktieforum.

– Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt, säger Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Strax innan februari rapporterade GP att Ola Serneke i under tre års tid skrivit om bolagets utveckling, aktiekurs och bemött kritiker under anonymt alias på Placeras forum.

Till en början nekade Ola Serneke till uppgifterna, men bekräftade sedan via ett pressmeddelande.

– Alla som känner mig vet att jag brinner för mitt bolag, att det engagerar mig dygnets alla timmar och att jag är väldigt mån om att vårt företag och alla våra anställda behandlas rättvist i alla situationer. Detta är också anledningen till att jag deltagit i diskussioner i nämnda forum, skrev Ola Serneke då.

Avgår efter utredningen

En intern utredning tillsattes med hjälp av externa jurister. Och nu står det klart att Ola Serneke avgår från sin roll som vd för bolaget.

– Denna lösning tror jag är den riktiga vägen framåt. Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt. Jag har i det här avseendet inte levt upp till den värdegrund som är så viktig för bolaget, och jag har brustit i att vara en bra förebild. Med denna förändring kommer jag att ha ett mer fokuserat uppdrag där jag kan använda mina styrkor för att fortsätta skapa värde för både samhället, bolaget och aktieägare, säger Ola Serneke i pressmeddelandet.

Han lämnar även sin post som ledamot i bolagets styrelse men fortsätter att vara vd i Serneke Invest, som bland annat ansvarar för bolagets större projekt inom stadsutveckling.

Utredningen: Inga lagöverträdelser

– Även om granskningen visar att Ola inte begått några lagöverträdelser så har hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt. Med de utmaningar bolaget står inför medför förändringen att vi nu kan fortsätta fokusera på att utveckla ett starkare bolag, där lönsamhet och stabilitet är prioriterade områden, säger säger Jan C Johansson, styrelseordförande i Serneke Group i pressmeddelandet.

Enligt utredningen, som GP har tagit del av, framkommer det att Ola Serneke skrivit på ytterligare aktieforum. På Dagens industris forum har han skrivit sammanlagt 30 inlägg.

Serneke: ”Många sömnlösa nätter”

För GP utvecklar Serneke sina tankar om avgången:

– Jag vill vara en god förebild och det har jag inte varit i det här handlandet, säger Serneke bland annat till tidningen.

Han säger också att han ”haft många sömlösa nätter”. Om anledningen till att han skrev inläggen:

– Det är ungefär som om ens familj blir påhoppad, man vill försvara det som man startade en gång i tiden, 2002. Då började jag svara på forumet helt enkelt, säger Ola Serneke till GP.

Se mer:

Avgår som vd och styrelseordförande i Serneke med omedelbar verkan.
Ola Serneke bekräftar sina inlägg.