Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ola-Connys rädsla efter familjetragedin

Jobbig tid. Vintern har varit tuff för Ola-Conny efter att hans mamma gick bort i cancer kort innan jul.Foto: Per Wissing
Gjort slut. Efter över ett års förhållande har det tagit slut mellan Ola-Conny och hans kärlek Carin.Foto: Niklas Henrikczon
Ola-Conny.Foto: Niklas Henrikczon
Ola-Conny.Foto: Niklas Henrikczon

Vintern har varit tuff för Ullared-profilen Ola-Conny Wallgren, 52.

Kort innan jul gick hans mamma Marianne bort i leukemi och i samma veva tog hans förhållande med särbon slut.

Då Ola-Conny förlorade sin pappa i cancer för tolv år sedan och även hans syster har drabbats så finns oron över att han själv ska få den svåra sjukdomen.

– Det går inte undvika att tänka på det, säger Ullaredsprofilen.

Ola-Conny Wallgren

NAMN: Ola-Conny Wallgren.

ÅLDER: 52.

BOR: Sibbarp.

FAMIJJ: Tre barn.

GÖR: Jobbar på varuhuset i Ullared, där han också har bland annat sitt egna bröd. Har synts i Kanal 5 med parhästen Morgan Karlsson i tv-serien "Ullared" och program som "En stark resa med Morgan & Ola-Conny" och "En stark Norgehistoria med Morgan och Ola-Conny".

Sedan ett par år tillbaka har Ola-Conny Wallgren blivit "Ola-Conny" med hela Sverige efter den omåttligt populära tv-serien om varuhuset Gekås.

Tillsammans med radarpartnern Morgan Karlsson har han också varit ute och spelat in program som "En stark resa" där profilerna rest runt över hela jorden.

Den senaste tiden har dock varit tuff för Ola-Conny. Efter två års sjukdom gick hans 84-åriga mamma Marianne bort kort innan jul i sviterna av blodcancersjukdomen leukemi.

– Det har varit en jobbig tid. Hon blev sämre ungefär tre månader innan jul och fick infektioner och febertoppar som slet på hennes kropp och hjärta. Till slut orkade hon inte längre, säger Ola-Conny.

Då hans pappa gick bort i cancer för tolv år sedan och hans syster drabbades av bröstcancer för sju år sedan har han av naturliga skäl funderat över om han själv är i riskzonen.

– Det går inte undvika att tänka på. Deras sjukdomar hade ju ingenting att göra med varandra och min syster klarade sig, men det är ändå svårt att inte tänka på det.

Ola-Conny berättar att han varit på hälsoundersökningar som visat att han är frisk.

– Det är så klart skönt att få det beskedet, men tankarna är inte helt enkla att bli av med ändå, säger profilen.

"Bakom varje moln finns en sol"

I samma veva som hans mamma gick bort tog hans över ett år långa förhållande med hans särbo slut.

– Allting hände på en gång. Det var en jobbig tid med min mamma. Jag arbetade samtidigt mycket på Ullared och med olika tv-inspelningar och jag ville vara ensam. Jag ville inte flytta ihop och vi tog ett gemensamt beslut om att gå isär och det är klart att det var tråkigt, säger Ola-Conny om separationen.

Saknaden efter hans mamma Marianne blev särskilt påtaglig under julen.

– Hon blev ju 84 år och jag har alltid firat jul med henne. Det kändes tomt. Det gick upp och ner. Ibland var jag ledsen men ibland också glad över att det var jul och att jag firade den tillsammans med mina barn.

Trots den tuffa vintern berättar Ola-Conny att han ser ljust på framtiden.

– Jag har börjat gå vidare nu. Livet kan vara tufft ibland, men jag tror ändå att det finns en sol bakom varje moln. Livet har många dörrar och jag tänker gå igenom dem och ta för mig, säger Ullaredprofilen.