Jobbig tid. Vintern har varit tuff för Ola-Conny efter att hans mamma gick bort i cancer kort innan jul. Foto: Per WissingJobbig tid. Vintern har varit tuff för Ola-Conny efter att hans mamma gick bort i cancer kort innan jul. Foto: Per Wissing
Jobbig tid. Vintern har varit tuff för Ola-Conny efter att hans mamma gick bort i cancer kort innan jul. Foto: Per Wissing
Gjort slut. Efter över ett års förhållande har det tagit slut mellan Ola-Conny och hans kärlek Carin. Foto: Niklas HenrikczonGjort slut. Efter över ett års förhållande har det tagit slut mellan Ola-Conny och hans kärlek Carin. Foto: Niklas Henrikczon
Gjort slut. Efter över ett års förhållande har det tagit slut mellan Ola-Conny och hans kärlek Carin. Foto: Niklas Henrikczon
Ola-Conny. Foto: Niklas HenrikczonOla-Conny. Foto: Niklas Henrikczon
Ola-Conny. Foto: Niklas Henrikczon
Ola-Conny. Foto: Niklas HenrikczonOla-Conny. Foto: Niklas Henrikczon
Ola-Conny. Foto: Niklas Henrikczon

Ola-Connys rädsla efter familjetragedin

Publicerad

Vintern har varit tuff för Ullared-profilen Ola-Conny Wallgren, 52.

Kort innan jul gick hans mamma Marianne bort i leukemi och i samma veva tog hans förhållande med särbon slut.

Då Ola-Conny förlorade sin pappa i cancer för tolv år sedan och även hans syster har drabbats så finns oron över att han själv ska få den svåra sjukdomen.

– Det går inte undvika att tänka på det, säger Ullaredsprofilen.

Sedan ett par år tillbaka har Ola-Conny Wallgren blivit "Ola-Conny" med hela Sverige efter den omåttligt populära tv-serien om varuhuset Gekås.

Tillsammans med radarpartnern Morgan Karlsson har han också varit ute och spelat in program som "En stark resa" där profilerna rest runt över hela jorden.

Den senaste tiden har dock varit tuff för Ola-Conny. Efter två års sjukdom gick hans 84-åriga mamma Marianne bort kort innan jul i sviterna av blodcancersjukdomen leukemi.

– Det har varit en jobbig tid. Hon blev sämre ungefär tre månader innan jul och fick infektioner och febertoppar som slet på hennes kropp och hjärta. Till slut orkade hon inte längre, säger Ola-Conny.

Då hans pappa gick bort i cancer för tolv år sedan och hans syster drabbades av bröstcancer för sju år sedan har han av naturliga skäl funderat över om han själv är i riskzonen.

– Det går inte undvika att tänka på. Deras sjukdomar hade ju ingenting att göra med varandra och min syster klarade sig, men det är ändå svårt att inte tänka på det.

Ola-Conny berättar att han varit på hälsoundersökningar som visat att han är frisk.

– Det är så klart skönt att få det beskedet, men tankarna är inte helt enkla att bli av med ändå, säger profilen.

"Bakom varje moln finns en sol"

I samma veva som hans mamma gick bort tog hans över ett år långa förhållande med hans särbo slut.

– Allting hände på en gång. Det var en jobbig tid med min mamma. Jag arbetade samtidigt mycket på Ullared och med olika tv-inspelningar och jag ville vara ensam. Jag ville inte flytta ihop och vi tog ett gemensamt beslut om att gå isär och det är klart att det var tråkigt, säger Ola-Conny om separationen.

Saknaden efter hans mamma Marianne blev särskilt påtaglig under julen.

– Hon blev ju 84 år och jag har alltid firat jul med henne. Det kändes tomt. Det gick upp och ner. Ibland var jag ledsen men ibland också glad över att det var jul och att jag firade den tillsammans med mina barn.

Trots den tuffa vintern berättar Ola-Conny att han ser ljust på framtiden.

– Jag har börjat gå vidare nu. Livet kan vara tufft ibland, men jag tror ändå att det finns en sol bakom varje moln. Livet har många dörrar och jag tänker gå igenom dem och ta för mig, säger Ullaredprofilen.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER