Våldtäktsmannens krav – efter dådet i skogen

Mannen är bland annat dömd för en våldtäkt som begick på Naturum i Varberg.
Foto: GOOGLE MAPS
Våldtäktsmannen har överklagat de fällande domarna till Högsta domstolen.
Foto: BILDBYRÅN

Han dömdes nyligen till fyra och ett halvt års fängelse för våldtäkter på kvinnor i ett naturreservat och i en skog i Varberg.

Nu vill han frias av Högsta domstolen.

Mannen är en av Sveriges värsta våldtäktsmän och dömdes redan på 90-talet för flera våldtäkter.

I november i fjol bestämde den 48-årige mannen träff med en kvinna vid Varbergs station för att köpa sex av henne. Han körde henne ut i skogen, där han hetsade henne att dricka alkohol och tvingade därefter till sig oralsex samtidigt som han förde in fingrarna i hennes underliv, mot hennes vilja. Han stal också hennes mobiltelefon. Kvinnan flydde till en stuga och larmade. 


LÄS OCKSÅ: Serievåldtäktsman dömd – begick nya våldtäkter 


Några månader senare inträffade ytterligare en våldtäkt i kommunen, den gången i ett olåst rum på Naturum på Getterön. Tillvägagångssättet var liknande och den gången flydde offret till en bensinmack.

Vill frias för våldtäkter

Mannen dömdes mot sitt nekande av tingsrätten och hovrätten för våldtäkterna. Straffet blev fyra och ett halvt års fängelse.

Naturum på Getterön i Varberg.

Nu vill mannen frias helt. Det framgår av överklagandet som kommit till Högsta domstolen.

"Som ombud och offentlig försvarare för XX överklagar jag hovrättens dom med yrkande att Högsta domstolen frikänner densamme för ansvar för våldtäkt och rån m.m. samt att skadeståndet till sekretess A och B ogillas eller sätts ner", skriver mannens advokat Edip Samuelsson. 

Ökänd serievåldtäktsman

Grunderna till överklagandet framgår inte.

Det är inte första gången som mannen döms för våldtäkt. På 90-talet dömdes han till fyra års fängelse för fyra våldtäkter i Stockholmsområdet. Han har sedan dess dömts ytterligare gånger för våldtäkter och våldtäktsförsök. Redan 2015 dömdes han för sexbrott i Varberg. Då för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna, vilket han erkände.


LÄS OCKSÅ: Serievåldtäktsman döms för nya brott