Mannen är bland annat dömd för en våldtäkt som begick på Naturum i Varberg. Foto: GOOGLE MAPSMannen är bland annat dömd för en våldtäkt som begick på Naturum i Varberg. Foto: GOOGLE MAPS
Mannen är bland annat dömd för en våldtäkt som begick på Naturum i Varberg. Foto: GOOGLE MAPS
Våldtäktsmannen har överklagat de fällande domarna till Högsta domstolen. Foto: BILDBYRÅNVåldtäktsmannen har överklagat de fällande domarna till Högsta domstolen. Foto: BILDBYRÅN
Våldtäktsmannen har överklagat de fällande domarna till Högsta domstolen. Foto: BILDBYRÅN

Våldtäktsmannens krav – efter dådet i skogen

Publicerad

Han dömdes nyligen till fyra och ett halvt års fängelse för våldtäkter på kvinnor i ett naturreservat och i en skog i Varberg.

Nu vill han frias av Högsta domstolen.

Mannen är en av Sveriges värsta våldtäktsmän och dömdes redan på 90-talet för flera våldtäkter.

I november i fjol bestämde den 48-årige mannen träff med en kvinna vid Varbergs station för att köpa sex av henne. Han körde henne ut i skogen, där han hetsade henne att dricka alkohol och tvingade därefter till sig oralsex samtidigt som han förde in fingrarna i hennes underliv, mot hennes vilja. Han stal också hennes mobiltelefon. Kvinnan flydde till en stuga och larmade. 

 

LÄS OCKSÅ: Serievåldtäktsman dömd – begick nya våldtäkter 

 

Några månader senare inträffade ytterligare en våldtäkt i kommunen, den gången i ett olåst rum på Naturum på Getterön. Tillvägagångssättet var liknande och den gången flydde offret till en bensinmack.

Vill frias för våldtäkter

Mannen dömdes mot sitt nekande av tingsrätten och hovrätten för våldtäkterna. Straffet blev fyra och ett halvt års fängelse.

Naturum på Getterön i Varberg.

Nu vill mannen frias helt. Det framgår av överklagandet som kommit till Högsta domstolen.

"Som ombud och offentlig försvarare för XX överklagar jag hovrättens dom med yrkande att Högsta domstolen frikänner densamme för ansvar för våldtäkt och rån m.m. samt att skadeståndet till sekretess A och B ogillas eller sätts ner", skriver mannens advokat Edip Samuelsson. 

Ökänd serievåldtäktsman

Grunderna till överklagandet framgår inte.

Det är inte första gången som mannen döms för våldtäkt. På 90-talet dömdes han till fyra års fängelse för fyra våldtäkter i Stockholmsområdet. Han har sedan dess dömts ytterligare gånger för våldtäkter och våldtäktsförsök. Redan 2015 dömdes han för sexbrott i Varberg. Då för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna, vilket han erkände.

 

LÄS OCKSÅ: Serievåldtäktsman döms för nya brott

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER