Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Okänd man hoppade in i bil – tafsade på kvinna

Polisen söker nu efter en ung man, misstänkt för sexuellt ofredande i Nässjö. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen vädjar om tips. Foto: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN

En kvinna har anmält att en okänd man hoppade in i hennes bil och började ta på henne utanpå kläderna.

När hon lyckades få ut honom ur bilen försvann han spårlöst från platsen.

– Vi är extra intresserade av att få tag på den här mannen eftersom det här kan eskalera, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region Öst.

En kvinna har anmält att hon blivit sexuellt ofredad i centrala Nässjö under söndagskvällen. Kvinnan skulle sätta sig i bilen för att köra hem. Då ska en för henne okänd man ha hoppat in på passagerarsidan, något som Jönköpings-Posten tidigare rapporterat om.

– Det här är en tråkig händelse. En okänd man hoppade in i hennes bil och började ta på henne utanpå kläderna, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Kvinnan lyckades, berättar Åsa Willsund, få ut mannen ur bilen och köra därifrån. När hon kom hem slog hon larm.

– Vi har tittat runtomkring adressen och sökt utifrån det signalement som vi har fått. Det ska vara en ung man, inte äldre än 20, säger Åsa Willsund.

Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i region Väst. Foto: Polisen

Hon fortsätter: 

– Vi har inte fått in något om det här beteendet sedan tidigare. Tänker man sig sexuella ofredanden så är det här att gå ganska långt på en gång om man tänker på hur de här personerna brukar bete sig. Vi ser allvarligt på det här. Det är klart integritetskränkande i hög grad. 

Polisen vädjar om tips

Nu hoppas polisen att fler kan ha sett den misstänkte mannen i centrala Nässjö vid 19.30-tiden på söndagen eller vid annat tillfälle.

I nuläget finns dock inget ytterligare signalement än att mannen ska ha rört sig i centrala Nässjö och vara 20 år eller yngre.

– Vi är extra intresserade av att få tag på den här mannen eftersom det här kan eskalera, säger Åsa Willsund.

En anmälan om sexuellt ofredande är upprättad.

 

Tips om händelsen kan lämnas till Jönköpingspolisen genom telefonnummer 11414. Det går också bra att mejla till polisen i polisregion Öst.