Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Okänd man hjälpte polis efter brutalt rån

En kvinna blev brutalt rånad utanför sin port mitt i centrala Göteborg.

Då tog en okänd välgörare upp jakten på gärningsmannen – som hoppade på en spårvagn.

Kort därefter kunde rånaren gripas av polisen.

– Det var fantastiskt gjort. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få, säger Eva Ekblad, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Vid 17.10-tiden fick polisen in flera samtal om ett personrån i centrala Göteborg. När en kvinna i 70-årsåldern skulle gå in genom sin port blev hon brutalt rånad på sin väska.

Hon började skrika: "Jag har blivit rånad" och en okänd välgörare tog upp jakten på gärningsmannen.

Följde efter på spårvagn

Mannen följde efter rånaren som hoppade på en spårvagn. Efter en kort jakt träffade han på en polispatrull som kunde gripa gärningsmannen.

– Det var väldigt bra gjort. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få, säger Eva Ekblad, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region väst.

Hur mår kvinnan?

– Hon skrek på hjälp och är med all säkerhet chockad, men vi har inte fått in att hon är skadad.

Är den är här typen av ingripanden något ni rekommenderar?

– Det är upp till var och en vad man vill göra. Det är kanske inget vi rekommenderar, men den här gången fick det ett lyckligt slut.

Efter ett lugnt gripande sitter nu mannen anhållen misstänkt för personrån. Handväskan som kvinnan blev av med är återlämnad.