Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OG-ledare mister uppehållstillstånd

Ledaren för det kriminella nätverket Original Gangsters (OG), Denho Acar, blir av med sitt permanenta uppehållstillstånd i Sverige.
Foto: Christian Örnberg
Ledaren för det kriminella nätverket Original Gangsters (OG), Denho Acar, blir av med sitt permanenta uppehållstillstånd i Sverige, enligt ett beslut av Migrationsverket.
- Beslutet fattades den 21 augusti och jag vet inte om meddelandet har nått honom ännu. Men vi hänvisar till att han inte längre bor i Sverige. Det är den vanligaste grunden när vi återkallar permanenta uppehållstillstånd, säger Marie Andersson, pressansvarig på Migrationsverket, till Göteborgs-Posten på nätet.

Skyldig till flera grova brott

Gängledaren Denho Acar har gjort sig skyldig till flera grova brott i Sverige och flydde till Turkiet – där han fortfarande är medborgare – när han misstänktes för anstiftan till mordbrand hösten 2006. Turkiet har inte något utlämningsavtal med EU.
Migrationsverket fick i somras ett brev från polisen i Västra Götaland, som krävde att Denho Acars uppehållstillstånd skulle återkallas.
- Migrationsverket har fattat ett beslut som avsevärt försvårar för den grova organiserade brottsligheten i landet, säger Sven Alhbin, operativ chef för länskriminalen, till GP.
Acar beviljades permanent uppehållstillstånd i Sverige 1985, när han var elva år gammal.