Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Odlade dålig cannabis – får sänkt straff

Under 2018 anmäldes drygt 1,5 miljoner brott i Sverige.

Mannen i 60-årsåldern dömdes till fängelse efter att ha blivit påkommen med cannabisodling hemma. Men nu sänks straffet. Hovrätten anser att cannabisen var för svag för att motivera fängelsestraffet, skriver Bohusläningen.

Under sommaren 2016 gjorde polisen ett tillslag på en adress i Ljungskile efter att ha fått uppgifter om att det pågick cannabisodling i huset, skriver Bohusläningen.

På köksbordet var det fullt av smulor av cannabis och redskap som används vid cannabisrökning. I bostaden hittades flera odlingstält som användes för att framställa cannabis. 

Det fanns även flera burkar fyllda av färdigställd cannabis lite varstans i bostaden.

Startade ny odling

Redan innan mannen ställts inför rätta var polisen åter på besök i bostaden, då mannen återigen börjat odla, skriver tidningen.

De båda tillslagen slogs samman till ett åtal och mannen dömdes vid Uddevalla tingsrätt till sex månaders fängelse.

Men hovrätten för Västra Sverige ändrar nu domen då halten av den aktiva substansen som ger törsta delen av ruset, THC, var för låg i den odlade marijuanan.

Hovrätten sänker nu straffet till fyra månaders fängelse, skriver tidningen.