Vladimir Antonov till GT/Expressen: "Om jag nu godkänns som delägare kommer vi kunna ordna en säker och sund framtid för Saab genom vårt stora kontaktnät." Foto: Karin Olander / Scanpix
Vladimir Antonov till GT/Expressen: "Om jag nu godkänns som delägare kommer vi kunna ordna en säker och sund framtid för Saab genom vårt stora kontaktnät." Foto: Karin Olander / Scanpix

Ödesmötet: "Vi kommer att klara oss"

Publicerad
Uppdaterad
I dag möter Vladimir Antonov - Saabstridens huvudperson - riksgäldens Bo Lundgren. För Expressen berättar Antonov vad han ska säga till sin utredare.
- Jag har sett fram emot den här dagen länge.
Vladimir Antonov vill lösa Saabs kontantkris - och gå in som delägare. I dag kommer han till Stockholm för att möta Bo Lundgren, generaldirektör för riksgälden, som gör en ägarutredning efter Saabs vädjan om att få ta in Antonov.
Vad ska du säga till Bo Lundgren när ni möts på riksgälden?
- Jag har sett fram emot den här dagen länge. Nu får vi äntligen träffas. Nöjet är på min sida! säger Vladimir Antonov till Expressen.

Kräver godkännande från GM

Samtidigt söker Antonov godkännande från Europeiska investeringsbanken, EIB. Saab vill sälja sina fastigheter till Antonov och få loss 270 miljoner kronor. Men att det är just han som vill köpa gör banken motvillig.
Avtalet mellan Spyker och GM säger att han inte får bli inflytelserik i Saab och EIG kräver ett formellt godkännande från GM.
Banken ställer också upp hårda krav om köpet går igenom: Saab måste lösa sitt lån på 3,6 miljarder kronor inom 90 dagar.

"Raksträcka för Saab"

Klarar ni EIB:s deadline?
- Situationen med EIB är väldigt komplex. Texten som skickats ut från dem är väldigt svår att förstå till och med för en skicklig jurist, så vi får se hur deras slutgiltiga förslag kommer att se ut, säger Antonov .
Om Saabs finansiella problem säger han:
- Jag är säker på att vi kommer att klara oss. Det är raksträcka för Saab. Om jag nu godkänns som delägare kommer vi kunna ordna en säker och sund framtid för Saab genom vårt stora kontaktnät. Vi ser inga framtida problem för företaget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER