Drömresan blev verklighet för Annica Thimberg och maken Kristian. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SEDrömresan blev verklighet för Annica Thimberg och maken Kristian. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SE
Drömresan blev verklighet för Annica Thimberg och maken Kristian. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SE
Insamlingen resulterade i en charter till Rhodos för hela familjen. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SEInsamlingen resulterade i en charter till Rhodos för hela familjen. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SE
Insamlingen resulterade i en charter till Rhodos för hela familjen. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SE
Läkarna har sagt att Annica Thimbergs cancer inte går att bota. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SELäkarna har sagt att Annica Thimbergs cancer inte går att bota. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SE
Läkarna har sagt att Annica Thimbergs cancer inte går att bota. Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SE

Obotligt cancersjuka Annica fick drömresa

Publicerad

Läkarna har sagt att Annica Thimbergs cancer inte går att bota.

I mars startade vännen Johanna Toftby en insamling för att trebarnsmamman skulle kunna åka på en drömresa med sin familj.

Insamlingen fick ett enormt gensvar – och nu har drömresan blivit verklighet.

– Hon är så värd det här. Hon peppar så många andra trots sin egen svåra situation. Det är nog just därför som så många har velat hjälpa henne, säger Johanna Toftby.

Tidigare har Annica Thimberg, 36, från Skövde fått utstå hat på nätet och har till och med anklagats för att bluffa sin svåra sjukdom. Men nyligen var det många som visade att kärlek övervinner hat när Annicas vän Johanna Toftby, 43, startade en insamling för att trebarnsamman skulle få åka på en drömresa tillsammans med sin familj.

Gensvaret var enromt – efter bara ett dygn hade över 100 000 kronor samlats in från människor som engagerat sig i Annicas öde.

Annica: "Helt magiskt"

Och nu befinner sig hela familjen på charterresa på ön Rhodos:

"Vi pratar med varandra och påminner varandra om det inte vore för alla er så hade vi inte fått den här underbara semestern. Jag tror pengarna vi fått av er kommer räcka till ytterligare en semester. Förhoppningsvis hittar vi en billig resa nästa gång så vi kommer iväg igen, detta är verkligen helt magiskt. Bara att inte bry sig om klockan, förutom alla mattider som ska passas, är fantastiskt.", skriver Annica i ett gästinlägg på Johannas blogg.

"Detta är verkligen helt magiskt", skriver Annica om resan.Foto: PRIVAT/JOHANNATOFTBY.SE

– Hon har ju fått nypa sig i armen många gånger sedan pengarna kom in. Den här charterresan kostar ganska mycket. Det är pengar som familjen kanske hade kunnat spara ihop till under lång tid om Annica inte hade varit sjuk, säger Johanna Toftby.

Cancern har spridit sig

Det har gått drygt tre år sedan Annica fick veta att hon drabbats av obotlig cancer. Födelsemärket på ryggen var malignt melanom – hudcancer – och livet vändes upp och ner. Nu har sjukdomen spridit sig till fler delar av kroppen – men trebarnsmamman vägrar ge upp.

Vännen Johanna Toftby vill tacka bloggläsarna som gjorde familjens resa möjlig.Foto: PRIVAT

– Hon gör ju den här resan mellan två tuffa cellgiftsbehandlingar. Och om några dagar är det åter till vardagen för familjen. Men Annica kommer aldrig sluta att kämpa för att leva, säger Johanna Toftby och fortsätter:

– Jag vill verkligen hylla bloggläsarna från hjärtat, det är de som har gjort den här resan möjlig. Om många hjälps åt så kan man verkligen uppnå fantastiska saker – det är det här ett bevis på, säger Johanna Toftby.

Riktar stort tack

Även Annica riktar ett stort tack till alla som hjälpt henne och barnen att förverkliga drömresan.

"Tack ännu en gång, ni är helt otroliga. Tänk vilken skillnad det gör när så många är godhjärtade och hjälper till. Helt AMAZING!", skriver hon i gästbloggen. 

 

Annica Thimberg och hennes familj har godkänt att bilder och citat används i artikeln.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER