Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Obehagliga upptäckten mitt i fredagsmyset

Familjen Lundéns punschkotte innehöll, förutom punsch, även nålar. Foto: Privat
Nålar – det var vad Jonas och Linda Lundén hittade i en av de punsckottar som de köpt på Ica. Foto: Privat

Familjen Lundéns fredagsmys höll på att ta en ände i förskräckelse.

I en av punschkottarna som de plockat från lösgodishyllan på Ica Maxi i Alingsås, dolde sig en minst sagt obehaglig överraskning.

– Plötsligt hörde jag hur maken vrålade från vardagsrummet. Det satt tre stora stoppnålar nerstuckna i kotten, säger Linda Lundén, 39.

Jonas Lundén, 41, är svag för punschkottar, så givetvis åkte en och annan av de klassiska godsakerna ner i lösgodispåsen när familjen laddade för fredagsmys.

Men i innanmätet på en av punschkottarna dväljdes en otäck överraskning - något som Jonas snart skulle bli smärtsamt medveten om.

– Plötsligt hörde jag hur maken vrålade vrån vardagsrummet. Jag sprang dit och såg hur han låg i soffan och spottade och skrek. Det satt tre stora nålar nerstuckna i kotten, säger Linda Lundén.

Hon beskriver nålarna som så kallade stoppnålar, som till exempel brukar användas för att fålla upp tyg.

Inte första gången

Jonas Lundén kom undan med blotta förskräckelsen och några mindre sticksår i gommen.

– Men det hade ju kunnat gå riktigt illa. Han hade kunnat få en nål rätt genom tungan. Och tänk om ett av barnen hade ätit punschkotten, säger Linda Lundén.

LÄS MER: SIMONES OTÄCKA FYND PÅ BADBRYGGAN

Hon har hört av sig till Ica Maxi Alingsås, där den nålförsedda godsaken inhandlades, och fick veta att det inte var första gången som butikens punschkottar utsatts för sabotage.

Frida Svanteson är försäljningschef på Ica Maxi Alingsås:

– Det har hänt en gång tidigare. Vi har gjort en polisanmälan och tagit bort punschkottarna ur vårt sortiment. Efter att ha ringt till tillverkaren och grossisten är vi rätt säkra på att någon har stuckit in nålarna i butiken.

Någon misstänkt gärningsman finns inte i nuläget.

Kompenseras med tårta

Ica har beslutat sig för att kompensera familjen Lundén – med en garanterat nålfri hallontårta, bakad på plats i butiken. Och några fler punschkottar blir det inte för Linda.

– Nej, absolut inte. Jag är faktiskt skeptisk till lösgodis överhuvudtaget. Man vet aldrig vad folk kan ta sig till nuförtiden, säger hon.

Frida Svantesson manar dock till lugn.

– Det finns väl alltid en teoretisk risk med att handla livsmedel som ligger öppet, som lösgodis och frukt. Men något liknande som nålarna i punschkottarna har vi inte varit med om tidigare, och vi säljer ändå otroligt mycket lösgodis, säger hon.