Obama polisanmäld av svensk överläkare

ANMÄLD. Den amerikanska presidenten har nu anmälts av överläkare från Borås.
Foto: Carolyn Kaster

Överläkaren Gunnar Olofsson från Borås har polisanmält Barack Obama.

Anklagelserna gäller brott mot mänskligheten, rapporterarP4 Sjuhärad.

Det var i torsdags som överläkaren Gunnar Olofsson från Borås anmälde den amerikanska presidenten, och till P4 Sjuhärad så säger han att det handlar om brott mot mänskligheten.

– För det första är det olagligt att bedriva krig och ockupation som han har gjort i Afghanistan och Irak. Det är förbjudet att spärra in människor utan rättegång som man gör i Guantanamo och på andra fångläger i världen. Sen är det ju inte minst intressant att det är olagligt att övervaka och spionera på svenska medborgare och EU-medborgare. Det här är väldigt allvarliga brott, säger han till radiokanalen.

Anmält till polismyndigheten

Gunnar Olofsson är överläkare och kirurg på SÄS i Borås. Han debatterar ofta Palestina-konflikten, och hans anmälan mot Barack Obama har lämnats till polismyndigheten i Stockholm. Han tycker att presidenten borde behandlas likadant som alla andra som kommer till Sverige med en anmälan på sig.

– Jag räknar med att jag som svensk medborgare ska kunna ha det inflytandet på mitt eget lands politik, och att min röst räknas när jag vill påtala ett brott, säger han till P4 Sjuhärad.