Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt system i förskolorna – barn ska checkas in digitalt

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix / TT

En ny app som gör det möjligt för förskolor att digitalt checka in och ut barnen.

Till hösten kommer alla kommunala förskolor att använda sig av detta system, det rapporterar P4 Göteborg.

Det nya systemet kommer att underlätta för personalen på de kommunala förskolorna. I appen kommer föräldern eller vårdnadshavaren kunna skriva in barnets schema. 

Vid lämning och hämtning av barnet checkar personalen in och ut barnet digitalt. På så vi slipper man alla fysiska schemalappar och det blir lättare att avgöra hur personalens timmar ska fördelas.

Men det ska även underlätta för kökspersonalen.

– En sådan sak som att maten på förskolan och hur många portioner man ska beställa. Nu ser man i realtid exakt hur många barn som är på plats. Om barn med allergier är där eller inte. Förut hade man listor men då fick man kanske ringa till avdelningen, nu kan man i systemet se hur många portioner som behöver göras, säger säger Stefan Osla, enhetschef för digitalisering och innovation på förskoleförvaltningen i Göteborgs stad.

Inte helt färdigutvecklad

Stefan Osla beskriver det nya systemet som ett enkelt uttryck för ett närvarosystem för förskolorna. Liknande system har redan testats i Göteborg men under hösten ska alla kommunala förskolor börja använda appen.

Appen är inte helt färdigutvecklad. I framtiden kommer föräldrar även kunna meddela om det blir några ändringar i schemat. Tillexempel att en mor- eller farförälder hämtar eller om man själv blir lite sen.

– Om man skulle hämta klockan två men säger att man kommer klockan sex i kväll. Det funkar inte, för då blir det för flexibelt för personal. Men visst, lite mindre ändringar kan man göra i systemet, säger Stefan Osla.