Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt rekord på Liseberg för halloween-säsongen

Lisbergs vd, Andreas Andersen, är nöjd med årets halloweensäsong.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Antalet besökare ökade kraftigt under årets halloweensäsong på Liseberg.Foto: EVELINA NEDLUND
Halloween på Lisberg har anordnats tre år i följd. Foto: / PRESSBILD LISEBERG
Idag stänger Liseberg grindarna för sin halloweensäsong. Och när siffrorna summeras kan den inte beskrivas som annat än succéartad.Foto: / PRESSBILD LISEBERG

Idag stänger Liseberg grindarna för sin halloweensäsong. Och när siffrorna summeras kan den inte beskrivas som annat än succéartad.

Såväl antalet besökare som omsättningen ökade kraftigt i år.

– Vi har lyckats skapa en fantastisk halloweenpark. Och det beror till stor del på att gästerna är med på leken och går all in, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Förra året kom 185 000 besökare till Lisberg under halloween. I år landar motsvarande siffra på cirka 290 000. En kraftig ökning. 

Även omsättningen ökar – från 44 miljoner kronor till 77 miljoner.

– Nu har vi gjort det här i tre år, som ett test. Och det är ett test som uppenbarligen har gått väldigt bra. Vi har hittat ett format som våra gäster gillar, säger Andreas Anderson.

– Det är jätteroligt att vi har lyckats med det här. Jag är väldigt nöjd.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om jul på Liseberg

 

Äran för framgångarna tillskriver vd:n sin personal, men också nöjesparkens besökare:

– Det är en väldigt speciell atmosfär under halloween, och det beror till stor del på att gästerna är med på leken och går all in. 

Fler hotellnätter

2015 var det premiär för Halloween på Liseberg. Målet var att upprepa framgångarna från år 2000, då Jul på Liseberg presenterades.

– I vårt uppdrag från våra ägare, Göteborg Stad, är ett viktigt element att Liseberg ska bidra till att resandet till och vistelsen i Göteborg ska öka, året om, säger Andersen.

Och för hotellen i Göteborg har halloween varit ett välkommet tillskott:

– Vi har sett en mycket stor effekt av halloween på Liseberg med många bokningar med kort varsel. Även under dagar som inte är helgdagar, säger Elisabeth Thomson, hotelldirektör på Gothia Towers, i ett pressmeddelande.

Två veckor till jul

Men bara för att portarna stängs kring halloween på Liseberg, betyder det inte att parken går i dvala – tvärtom. Förberedelserna inför Jul på Lisberg är redan i full gång.

– Ja, det är en hektisk period nu. Om mindre än två veckor är det premiär, säger Andreas Andersen.

– Jag är väldigt glad över framgångarna, men också ganska trött, skrattar han.