Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anställd kan ha smittats av mässling – jobbade på akuten

Ännu en person som jobbar på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg misstänks ha smittats av mässling. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT NYHETSBYRÅN
"Fallet är ännu inte bekräftat", säger Björn Andersson, chefläkare Sahlgrenska Universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande. Foto: WIKIMEDIA COMMONS

Ytterligare en vårdanställd vid Sahlgrenska sjukhuset misstänks ha smittats av mässling. Den anställde ska ha arbetat på akutmottagningen i flera dagar under början av januari.

Nu utreder Smittskydd Västra Götaland fallet och ytterligare smittspårning har inletts.

Mässlingutbrottet i Göteborg startade den 10 december och totalt har 22 personer drabbats av smittan.

Under torsdagseftermiddagen meddelade Västra Götalandsregionen om ytterligare ett misstänkt fall av den smittsamma sjukdomen.

 

LÄS MER: Tre nya fall av mässling – totalt är nu 22 drabbade 

 

Den vårdanställde som misstänks ha drabbats av smittan har arbetat på Sahlgrenska sjukhusets akutmottagning mellan den 4 och 6 januari och den 8 januari, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande. 

– Fallet är ännu inte bekräftat, men för att arbeta förebyggande och säkerställa att vi kan förhindra eventuell smittspridning så har smittspårningsarbetet påbörjats, säger Björn Andersson, chefläkare Sahlgrenska Universitetssjukhuset, i pressmeddelandet.

Arbetar med smittspårning

Ett antal patienter, anhöriga och medarbetare har varit i kontakt med personen.

Sahlgrenska fortsätter att arbetat med smittspårning och vaccination på samma sätt som tidigare. Sjukhuset arbetar med att kartlägga de personer som kan ha kommit i kontakt med smittan.

– Syftet med smittspårningen är att snabbt informera och identifiera exponerade och mottagliga individer för att utreda om de kan skyddas genom vaccination eller genom att ge immunglobulin, säger chefläkare Björn Andersson i pressmeddelandet.

Under onsdagen meddelade regionen även att barn kommer att erbjudas vaccin från 12 månaders ålder, i stället för vid 18 månader då man vanligtvis erbjuds vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund.

 

Texten uppdateras

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!