Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nytt klimatforum till Göteborg i höst

Sveriges långsiktiga klimatmål är att senast år 2045 inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser.
Till Göteborg kommer klimatforumet ”Climate aid world forum” att bjuda in internationella talare.
Foto: HENRIK JANSSON

I september ska ett nytt klimatforum gå av stapeln i Göteborg. 

Flera internationella talare har bokats in, bland dem prins Albert II av Monaco, skriver SVT Nyheter Väst.

Den 8-9 september i höst kommer Göteborg att öppna dörrarna för ett nytt klimatforum. Bakom eventet står den ideella välgörenhetsorganisationen ”The perfect world foundation”.

Bland de som bokats in för att tala på klimatforumet hittas Erik Solheim, tidigare chef för FN:s miljöprogram, och marinbiologen och oceaonografen Sylvia Earle.

– Vi samlar ihop människor från hela världen, fysiskt och digitalt, för att prata om att hitta innovativa lösningar och få företag att ”committa” sig mot Parisavtalets 1,5 graders-mål, säger Lars Jacobsson, till SVT Nyheter Väst.

”Världen behöver inte mer stora ord”

Grunden för forumet, ”Climate Aid World Forum 2021-2030”, las 2018, då organisationen anordnade en klimatkonferens i Göteborg med bland andra David Attenborough som talare. I ett pressmeddelande skriver organisationen att att Attenborough själv var ”en av rösterna bakom behovet av ett opartiskt, oberoende, och handlingsorienterat nordiskt klimatforum”.

– Anledningen till Forumets slutdatum år 2030, är att belysa behovet och vikten av att en gång för alla sätta en tydlig deadline. Världen behöver inte mer stora ord, den behöver handling, nu, säger Lars Jacobsson, en av grundarna till forumet, i pressmeddelandet.

SE MER:

”Vi uppmanar att besluta om vad som är i linje med Parisavtalet”.