Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nytt i sommar – köp din GT till sjöss

De som står för försäljningen i båtarna är Filip "Fille Jones" Jacobsson och Oscar "Ogge Sparrow" Nilsson.
Foto: Privat
I sommar kommer två ribbåtar agera kiosk vid alla hamnar och stränder längs kusten.
Foto: Privat

I sommar kan du köpa GT – till sjöss.

Två svarta piratskepp, eller kanske snarare piratribbåtar, med fullastat kiosksortiment cruisar längs kusten i sommar.

– Människor tycker att det är jätteroligt. Om en glass kostar 30 spänn så vill de nästan betala 50 för att de tycker att det är så kul och vill supporta verksamheten, säger Henrik Nikkilä, projektets "kapten".

Om du misslyckas med att packa tillräckligt med tilltugg eller lektyr inför strandbesöket så kan de nya kioskbåtarna bli din räddning i sommar. Konceptet är inspirerat av de så kallade bullbåtarna i Stockholm.

– Vi såg ett embryo att göra något ännu större. Vi har tagit fram en schysst piratförpackning och hissar piratflagg när vi är ute. Vi har inte fått alla vimplar och flaggor än, men båtarna är i gång, stripade och fina, säger Henrik Nikkilä, på Bulldog Media.

"Plundring och Co"

Filip Jacobsson och Oscar Nilsson är killarna som kör runt kioskbåtarna vars sortiment innehåller allt från glass till grillspett – och GT så klart. Och den som verkligen inte kan bestämma sig för vad som ska inhandlas kan alltid ta en "Plundring och Co" för 1500 riksdaler – då får man allt som båten erbjuder med en Lisebergsstjärnvinst från Cloetta på köpet.

– De här två killarna nästan är fastvuxna med båtarna som kommer att åka till alla naturhamnar, alla stränder och alla andra hamnar och erbjuda ett selekterat kiosksortiment, Henrik Nikkilä.

Egenkomponerad jingel

Likt glassbilen så har kioskbåtarna en egenkomponerad jingel (vid namn Isglass Bulle) som kommer att eka över vattnen hela sommaren. Projektet har snabbt lockat till sig stora partners som Triumfglass och Cloetta.

– Det är partners vi aldrig trodde att vi skulle nå, säger Henrik.

De världsunika piratkioskbåtarna har varit aktiva i några veckor redan – och de har visat sig vara mycket populära.

– Intresset har varit väldigt bra. Varje ställe som de väl åker in och träffar folk i så handlar folk. Människor tycker att det här är jätteroligt. Om en glass kostar 30 spänn så vill de nästan betala 50 kronor för att de tycker att det är så kul och vill supporta verksamheten, säger Henrik Nikkilä.